1.2.19

Σωστό ή λάθος «Το γυμνό» του Τσιτσιπά;...


Για να είμαστε σοβαροί, αυτό «το γυμνό», όπως το χαρακτήρισαν, που ανέβασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο λογαριασμό του στο Twitter μόνο γυμνό δεν είναι. Ένα...
ευειδές αγόρι ποζάρει χωρίς να φοράει μπλούζα και διακρίνεται το στέρνο του. Ε, και; Έχουμε δει πολύ πιο τολμηρές πόζες. Ήταν κυρίως το κείμενο που το συνόδευε ο λόγος για τον οποίο συζητήθηκε: «Μου αρέσω καλύτερα γυμνός. Δεν το λέω ματαιόδοξα», έγραψε: «Όταν φοράς ρούχα (φαίνεται να) υιοθετείς αμέσως έναν χαρακτήρα. Τα ρούχα σε περιγράφουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, είναι δείγματα. Όταν δεν φοράς τίποτα, είσαι εσύ, ακατέργαστος, δεν μπορείς να κρυφτείς». 
Εκείνο που ο Τσιτσιπάς δεν υπολόγισε (ή το υπολόγισε αλλά δεν τον ενδιέφερε;) ήταν πως όταν δεν φοράς ρούχα δεν μπορείς να κρυφτείς, δηλαδή είσαι πιο εκτεθειμένος, όχι μόνο στα μάτια αλλά και στα σχόλια του κόσμου. Γίνεσαι πιο ευάλωτος. Έτσι, δίπλα στις αναρτήσεις που εξέφραζαν το θαυμασμό τους υπήρξαν και οι ειρωνικές, αλλά και εκείνες που επιχειρούσαν να τον επαναφέρουν (όχι πάντα με ευγενικό τρόπο) στην τάξη: «Σε αγαπώ αδελφέ, αλλά αυτό που γράφεις είναι τόσο… Zoolander», «Ντύσου και σταμάτα να κάνεις ανοησίες για να τραβάς την προσοχή», «Στέφανε, για όνομα, χαλάρωσε», «Τα μυαλά πήραν αέρα», «Τι καπνίζεις ρε φίλε;», «Μου αρέσει ο τρόπος που παίζεις, ασχολήσου με αυτόν φίλε», «Στέφανε, επικεντρώσου στη δουλειά σου», «Επικεντρώσου στο τένις σου, έχεις πολλά να βελτιώσεις», «Όταν δεν φοράει τα ρούχα που σπονσοράρει παριστάνει τον Κοέλιο της γύμνιας», «Την ψώνισε και αυτός», «Κάποιος ειδικός αγόρι μου να σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερη την ξαφνική επιτυχία», «Θα ήτο καλόν και ωφέλιμον δια τους διοργανωτάς να παίζουν ξεβράκωτοι οι τενίστες και δη οι τενίστριες», «Είσαι καλύτερος όταν παίζεις τένις», «Καλό παιδί, αλλά παιδί ακόμα…».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Κοσμα Βιδου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: