2.2.23

Συνεχίζουν την καταστροφή και χωρίς τις άδειες...


Νέα «επέλαση» της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη και της εργολαβικής εταιρείας της PRODEA στο Λόφο Στρέφη καταγγέλθηκε από κατοίκους, δημοτικά σχήματα και συλλογικότητες, την ώρα που τα έργα έχουν «παγώσει» έπειτα από τις μαζικές δράσεις στο πλαίσιο της αντίστασης της τοπικής κοινωνίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του efsyn.gr δεν έχουν δοθεί και οι... απαραίτητες άδειες σε αυτή τη φάση για να προχωρήσει το έργο «ανάπλασης».

Η σοβαρή εναντίωση οργανώσεων, συλλογικοτήτων και κατοίκων των Εξαρχείων και του ευρύτερου κέντρου εκφράζει το κλίμα της πλήρους απονομιμοποίησης των σχεδίων Μπακογιάννη για την καταστροφή του «πνεύμονα» της περιοχής, τον οποίο τόσα χρόνια φροντίζουν με τους κόπους τους οι κάτοικοι.

Την Τετάρτη το πρωί μπουλντόζες και συνεργεία εντοπίστηκαν στον Λόφο να προχωρούν σε εκτεταμένη κοπή δέντρων και ξήλωμα μεγάλων τμημάτων του οδοστρώματος, όπου και πραγματοποιήθηκε βαθύ σκάψιμο. Μάλιστα, το δασαρχείο, αλλά ακόμη και η δημοτική αρχή, φαίνεται να μην έχουν δώσει τις απαραίτητες άδειες για να υλοποιηθεί αυτή η φάση του έργου, ενώ μέλη της δημοτικής παράταξης της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα (ΑΑΑ), που συμμετέχει στο Δημοτικού Συμβούλιο, αναφέρουν ότι η ευθύνη για το νομικά κατοχυρωμένο προχώρημα των έργων γίνεται μπαλάκι ανάμεσα στον Δήμο και την εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπλαση.




Η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη κατήγγειλε άμεσα το γεγονός, τονίζοντας ότι η αστυνομία απείλησε με προσαγωγές τα άτομα που βρέθηκαν εκεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Η ανακοίνωση της ΑΑΑ:

«Σήμερα από το πρωί δήμος και Prodea συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο στο Λόφο Στρέφη. Οι «ελάχιστες παρεμβάσεις» που διατυμπανίζει ο δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης φαίνονται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες. Εκρίζωση και κοπή δέντρων, βαθιές τομές στη γή, μπουλντόζες εκεί που υπήρχαν δέντρα. Υπάρχει άραγε άδεια για τα έργα αυτά; Οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν άμεσα στο Λόφο ζητώντας να τους δοθεί η άδεια εργασιών, κινδυνεύουν με προσαγωγή ενώ ο χώρος περικυκλώθηκε από κάθε είδους δυνάμεις της αστυνομίας. Ενημερώθηκε ήδη το Δασαρχείο ότι καταστρέφεται ζωτικός φυσικός και ζωικός πλούτος του λόφου.

Η δημοτική αρχή Κώστα Μπακογιάννη συνεχίζει να συμπεριφέρεται σχεδόν ως “υπάλληλος” των συμφερόντων της Prodea, δεν διστάζει να καταστρέψει έναν πράσινο Λόγο για χάρη των επενδύσεων της.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα τα έργα που γίνονται με πρόσχημα την ανάπτυξη. Τα έργα τους έχουν στόχο την ικανοποίηση των εταιρειών και όχι το κατοίκων.

Να σταματήσουν τα έργα που ήδη την προηγούμενη εβδομάδα στοίχισαν δεκάδες ζημιές στη γειτονιά»...

Νικηφόρος Ζυλάλης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: