2.2.23

Η κυβερνητική τακτική στο δρόμο προς τις εκλογές...


Τη βούλησή του για παραγωγή έργου έως και την τελευταία μέρα που θα προκηρυχθούν οι εκλογές εκφράζει κατ’ επανάληψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι, όπως σημειώνει, η απάντηση... της κυβερνώσας παράταξης στην τοξικότητα και το διχαστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -κατά τις εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου- θα συνεχίσει την ίδια τακτική «στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να μαζέψει τη δημοσκοπική διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία».

Ανάμεσα στα υπό συζήτηση θέματα Mητσοτάκη και υπουργών, η τροποποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, η χορήγηση αποζημίωσης προς τον σκοπό αποκατάστασης κτηρίων από καταστροφικά φαινόμενα, η πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, καθώς και το Εθνικό Σχέδιο για την Αστεγία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητά από τους υπουργούς να συνεχίσουν χωρίς αναστολές το έργο τους και «μην κατεβάσουν τα μολύβια» λόγω εκλογών, θέτει εκ νέου τα διλήμματα που έχουν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι και θα ασκήσει δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για την πολιτική που εφαρμόζει, αλλά και για τα πεπραγμένα της ως Κυβέρνηση από το 2015 έως το 2019.

Με αφορμή δε την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός χθες από τον Μαραθώνα, «προφανώς και όταν προκαλούμαστε θα απαντάμε, όμως δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας την οποία έχουμε κρατήσει ψηλά όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα βουλιάξουμε στη λάσπη μαζί τους. Θα αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα. Και τελικά θα έχουμε εμπιστοσύνη στην ίδια την κρίση του ελληνικού λαού», σημείωσε.

«Εντός της Βουλής»
Όσον αφορά την τηλεμαχία που ζήτησε χθες η Πόπη Τσαπανίδου εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, στην Κυβέρνηση, αν και δεν την αποκλείουν, διαμηνύουν ότι ο διάλογος των πολιτικών αρχηγών γίνεται διαρκώς και σε θεσμικό επίπεδο εντός της Βουλής. Από αυτήν, πάντως, λένε καυστικά, ο κ. Τσίπρας «αποφάσισε να αποδράσει», με την απόφασή του οι βουλευτές του κόμματός του να μην παρακαθίσουν σε καμία ψηφοφορία από εδώ και πέρα έως και τις εκλογές, εκτός από αυτή για την απαγόρευση στον Ηλία Κασιδιάρη να συμμετάσχει με το κόμμα του.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, πιθανότατα σήμερα η Κυβέρνηση θα καταθέσει -όπως έχει προαναγγείλει- τη σχετική τροπολογία στη Βουλή, η οποία όμως δεν θα τύχει γενικής αποδοχής, όπως έχουν κάνει γνωστό τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η πρόταση της Κυβέρνησης θα «πατάει» πάνω στην υφιστάμενη -από το 2021- διάταξη, η οποία εμποδίζει κάποιον που έχει καταδικασθεί για εγκληματική οργάνωση, να συμμετέχει στην ηγετική ομάδα ενός κόμματος. «Πάνω σε αυτή τη διάταξη θα κινηθούμε, έτσι ώστε να εμποδισθούν οι ολοκληρωτισμοί που φαίνεται ότι επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η επόμενη Βουλή θα έχει στους κόλπους της άτομα που την επιβουλεύονται», δήλωσε (στην ΕΡΤ) ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, εκείνοι οι οποίοι έχουν καταδικασθεί ως εγκληματική οργάνωση, δεν θα μπορούν να ηγούνται πολιτικού κόμματος, είτε φαινομενικά, είτε πραγματικά, «φωτογραφίζοντας» εν προκειμένω τον Κασιδιάρη...

Φίλιππος Πανταζής

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: