29.1.19

Reuters: Στο 3,75%-3,875%...


...το guidance για την απόδοση του 5ετους...

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο πενταετές ομόλογο, με το οποίο η Ελλάδα πραγματοποιεί την πρώτη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές μετά το τέλος των μνημονίων.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες του Reuters, το αρχικό guidance για την απόδοση του ομολόγου είναι 3,75% με 3,875%.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να αντληθεί ποσό της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ με ένα επιτόκιο σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις 5ετών ομολόγων που έγιναν το 2014 και το 2017.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα ότι η Αθήνα θέλει επιτόκιο τουλάχιστον μία μονάδα χαμηλότερο σε σχέση με αντίστοιχες εκδόσεις του παρελθόντος. Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 5ετή ομόλογα είχαν εκδοθεί τον Απρίλιο του 2014 (με επιτόκιο 4,95%) και τον Ιούλιο του 2017 (με επιτόκιο 4,625%).

Η κυβέρνηση και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θέλουν να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στις αγορές για τα ελληνικά ομόλογα. Σήμερα η απόδοση του 10ετους κινείται στα επίπεδα του 4,05%, ενώ του πενταετούς στο 3,054%.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά μέσα στο έτος στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να αντληθούν περί τα 7 δισ. ευρώ με ευνοϊκό επιτόκιο. Το βασικό επιχείρημα στις επαφές με τους επενδυτές είναι η ύπαρξη ενός ισχυρού μαξιλιαριού ασφαλείας, στο οποίο μάλιστα ήρθαν να προστεθούν τα αποθεματικά των φορέων της γενικής κυβέρνησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: