31.1.19

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα «πλαστά πτυχία»...



...του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας...

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τα πλαστά πτυχία που φέρεται να είχε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά, Δημήτρης Μπούτος.

Η...
ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων. 

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ως προς την γνησιότητα των πτυχίων, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο και ύστερα από καταγγελίες, οι τίτλοι σπουδών του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας μπήκαν στο μικροσκόπιο του ΣΕΕΔΔ, το πόρισμα του οποίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία, διαβιβάζεται στον εισαγγελέα Εφετών και από εκεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών για την περαιτέρω έρευνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: