31.1.19

«Φρένο» στο πρακτορείο «Άργος»...



...από την Επιτροπή Ανταγωνισμού...

Την αλλαγή της εμπορικής πολιτικής του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος» «παγώνει» η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το Documento είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του «Άργους» για υπεξαίρεση σε...
βαθμό κακουργήματος.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, δε θα προχωρήσει η αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής απέναντι στις εφημερίδες που επιχείρησε το «Άργος», κατά παράβαση των όρων της σύμβασης, έως ότου η Επιτροπή εκδώσει απόφαση ασφαλιστικών μέτρων. 

Σημειώνεται πως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, είχε ζητήσει τα ασφαλιστικά μέτρα τονίζοντας πως με τη συγκεκριμένη μονομερή ενέργεια τίθεται υπό απειλή η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία.

Μάλιστα, η Επιτροπή θα προχωρήσει σε έρευνα ζητώντας συμπληρωματικά στοιχεία από το «Άργος» και από τις εφημερίδες.

Το «Άργος» είναι το μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου στην Ελλάδα και ανήκει, ιδιοκτησιακά, στην Alter Ego (Μαρινάκης, ΝΕΑ και ΒΗΜΑ), στα Παραπολιτικά και το Πρώτο Θέμα. 

Όπως κατήγγειλε η «Documento Media» το «Άργος» αλλά και το προηγούμενο πρακτορείο Τύπου «Ευρώπη» παρακρατούν σε βάρος του δημοσίου τις ασφαλιστικές εισφορές από το τίμημα των πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών, που όμως έχουν καταργηθεί με νόμο από το 2017.

Καταγγελίες και από ΕφΣυν και «Δημοκρατία» κατά του μονοπωλίου της «Άργος Α.Ε»

Μετά το Documento και την Εφημερίδα των Συντακτών, μία ακόμα εφημερίδα, η «Δημοκρατία» με άρθρο του εκδότη της Ι.Ν. Φιλιππάκη, κατήγγειλε την «αναγκαστική επιβολή μονοπωλίου από την «Άργος Α.Ε.» επισημαίνοντας πως «η κατάσταση στη διανομή έχει φτάσει πλέον σε οριακά επίπεδα».

Πρόκειται, όπως αναφέρει για «Επιστολή προς τους δύο υπουργούς που έβλεπαν τον Τύπο να καταρρέει».

Πρόστιμο 350.000 ευρώ - Πώς «Άργος» και «Ευρώπη» νόθευαν τη διανομή Τύπου

Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 350.000 ευρώ στα πρακτορεία Τύπου «Άργος» και «Ευρώπη» για παράβαση των κανόνων περί ανταγωνισμού.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά και τις καταγγελίες του Documento περί αθέμιτων τακτικών στη διανομή του Τύπου, όπως και για οικονομικές ατασθαλίες των πρακτορείων «Άργος» και «Ευρώπη», καθώς παρακρατούν σε βάρος του δημοσίου τις ασφαλιστικές εισφορές από το τίμημα των πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών, που όμως έχουν καταργηθεί με νόμο από το 2017.


documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: