31.1.19

Προφυλακίστηκε ο ένας από τους επτά κατηγορούμενους...



...για τα επεισόδια στη Βουλή...

Την προφυλάκιση του 27χρονου που είχε συλληφθεί μαζί με άλλους έξι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της 20ής Ιανουαρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα σφοδρά επεισόδια στον χώρο του Κοινοβουλίου, διατάσσει το...
Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Το δικαστικό Συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του 27χρονου για το ζήτημα της περαιτέρω ποινικής μεταχείρισής του. Σύμφωνα με το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο, ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, θέση που είχε εκφράσει και ο αρμόδιος εισαγγελέας, διαφωνώντας με τον ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει εμπλοκή σε επίθεση στο κοινωνικό στέκι Φαβέλα στον Πειραιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλος του ναζιστικού μορφώματος «Απέλλα» το οποίο θεωρεί εμπνευστή του τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο.

Οι άλλοι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια στον χώρο της Βουλής έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Η δικογραφία για τους επτά κατηγορούμενους περιλαμβάνει τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, καθώς και πλημμελήματα όπως της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: