31.1.19

Η δωρεά Μαρινάκη στη ΝΔ «θα έχει και συνέχεια»...



Μπορεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης να μην έχει απαντήσει επί της ουσίας στα σοβαρά ερωτήματα που έχουν τεθεί μετά τη δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη προς το κόμμα του και αφορά τα γραφεία της ΝΟΔΕ Α' του Πειραιά και...
νήσων, απάντησαν όμως... «ΤΑ ΝΕΑ», εφημερίδα συμφερόντων Μαρινάκη.

Και συγκεκριμένα μέσω της στήλης του Μικροπολιτικού, όπου διαβάζουμε:

«Μια δωρεά που θα έχει και συνέχεια

Για το πολιτικό ζήτημα που δήθεν ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την οικονομική στήριξη του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στην κομματική οργάνωση της ΝΔ στον Πειραιά, της οποίας δραστήριο μέλος καθώς και βουλευτής του κόμματος στην Α’ Πειραιά υπήρξε ο πατέρας του Μιλτιάδης Μαρινάκης, θα διαβάστε περισσότερα στη σελίδα 12. Αυτό που μπορώ να μεταφέρω εγώ, ωστόσο, είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος προχώρησε στη δωρεά στη μνήμη του πατέρα του, είναι βέβαιο ότι θα προβεί και σε άλλες αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον. Αυτό άλλωστε διαμηνύει και ο ίδιος».



Αν ψάξει κανείς στη σελίδα 12 της εφημερίδας δύσκολα θα βρει απάντηση επί της ουσίας. Το άρθρο απορρίπτει την έννοια της «διαπλοκής» σημειώνοντας -πέραν των άλλων- πως «διαπλοκή σίγουρα δεν είναι τα δημόσια ευχαριστήρια της ΝΟΔΕ Πειραιά επειδή ένας επιχειρηματία - και εν προκειμένω ο Βαγγέλης Μαρινάκης - έκανε επίσης δημόσια μια δωρεά στη μνήμη του βουλευτή πατέρα του».



Άραγε ο υπόδικος επιχειρηματίας κ. Μαρινάκης «τσοντάρει» στη Νέα Δημοκρατία επειδή βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο;

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως:

«Αφού  η ΝΔ θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό με τις χορηγίες του κ. Μαρινάκη, προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλες τις οικονομικές συναλλαγές με τον εν λόγω επιχειρηματία.»

Σκεφτείτε, αν είχε γίνει το αντίστροφο: Αν κάποιος επιχειρηματίας έκανε δωρεές στον ΣΥΡΙΖΑ! Πρωτοσέλιδο σε τουλάχιστον δέκα εφημερίδες θα γινόταν. Τώρα το κάνει γαργάρα η ΝΔ και ο πρόεδρός της ο οποίος βεβαίως άφησε τα ερωτήματα αναπάντητα όταν ρωτήθηκε πρόσφατα στο Star...

«Οι σχέσεις μου με τους επιχειρηματίες καθορίζονται από τον θεσμικό μου ρόλο», είπε ο κ. Μητσοτάκης... χωρίς να πείθει κανέναν!

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: