31.1.19

Στη Βουλή τη Δευτέρα...

...το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ...

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στην ελληνική Βουλή το Πρωτόκολλο Ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, όπως αποφάσισε το...
μεσημέρι της Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων.

Το πρωτόκολλο αναμένεται να ακολουθήσει την κανονική διαδικασία με συνεδριάσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την Ολομέλεια, ενώ πιθανότατα θα έχει ψηφιστεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Με την κύρωση του πρωτοκόλλου, θα ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολούθως, θα τεθούν σε ισχύ οι ψηφισμένες αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, με κύριο την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας, από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Και επίσημα «Βόρεια Μακεδονία» από τις 15 Φεβρουαρίου

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σκοπιανό πρακτορείο «Meta», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποσνιακόφσκι σημείωσε ότι «οι αποφάσεις που απορρέουν από τη συμφωνία των Πρεσπών θα τεθούν σε ισχύ επτά ημέρες μετά την την επικύρωση από την Ελλάδα του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ και η Ελλάδα ενδέχεται να επικυρώσει το πρωτόκολλο μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί και επίσημα σε ισχύ το νέο όνομα της ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: