31.1.19

Παντού ύποπτες συναλλαγές ανακαλύπτουν «Τα Νέα»...

Μετά τους προχθεσινούς υπαινιγμούς του Γιάννη Πρετεντέρη στα «Νέα» για συμφωνία Θεοδωράκη – Τσίπρα με παρέμβαση των...
ΗΠΑ για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών… 

Η εφημερίδα και ειδικότερα ο Γιώργος Παπαχρήστος συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, προκειμένου να αποδείξουν οτι όλο αυτο που προηγήθηκε τις δυο τελευταίες εβδομάδες στη Βουλή με την ψήφο εμπιστοσύνης και την ψήφιση της Συμφωνίας ήταν προϊόν συναλλαγής! Ο δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του επικαλείται τον Κανονισμό της Βουλής για να «στοιχειοθετήσει» οτι υπήρξε συμφωνία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση απο τον Κώστα Ζουράρη και την υπερψήφιση των Πρεσπών απο τον Σπύρο Λυκούδη.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρεται σε ενα υπο αναθεώρηση άρθρο του Κανονισμού της Βουλής (που δεν εφαρμόστηκε), με αποτέλεσμα να μιλάει για συμφωνία Βούτση με Ζουράρη και Λυκούδη: «Έπεσε το μάτι μου στο περιεχόμενο μιας προσθήκης στο υπο αναθεώρηση άρθρο 21 του Κανονισμού της Βουλης. Τι λεει; Τα εξής επι λέξει: «Λήγει επισης αυτοδικαίως (η θητεία) όσον αφορά τους αντιπροέδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς, σε περιπτωση απώλειας της ιδιότητος του μέλους Κοινοβουλευτικής Ομαδας απο την οποία προέρχονται». 

Το οποίο σημαίνει οτι αν εφαρμοζόταν αυτο το άρθρο τωρα, θα έχανε όχι η Βενετια βελόνι φυσικα, αλλα η Βουλή απο αντιπροέδρους, δυο πραγματικές μορφές: τον Κώστα «στα μεζεα μου» Ζουραρι και τον Σπύρο «το σκεφτόμουν, αλλά ψήφισα» Λυκούδη, αφου δεν υπάρχουν πλεον τα κόμματα τους».

Και ο δημοσιογράφος καταλήγει: «Ο κακός μου εαυτός, αυτός ο οποίος πού και πού με τραβάει από το μανίκι, μου εισηγείται ενθέρμως να σημειώσω ότι η εξαφάνιση του συγκεκριμένου άρθρου και κατ’ επέκταση και του συνόλου των αλλαγών του Κανονισμού, είναι αποτέλεσμα μιας ωραίας συμφωνίας, μεταξύ του Βούτση ως εντεταλμένου Τσίπρα και των Ζουράρι – Λυκούδη, προκειμένου να ψηφίσουν ο πρώτος υπέρ της κυβέρνησης κατά την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και ο δεύτερος υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών»...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: