31.1.19

Αρνούνται να το αποδεχτούν...

Η Νέα Δημοκρατία δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή πολιτικό σχέδιο. Το σχέδιό της είναι να γίνουν εκλογές και να τις κερδίσει. Αυτό το...
σχέδιο όμως φτιάχτηκε το 2016, όταν το κόμμα διέθετε έναν φρέσκο και άφθαρτο αρχηγό και η κυβέρνηση είχε στην πλάτη της μια βαριά προγραμματική ήττα, μία διάσπαση και ένα τρίτο Μνημόνιο που μόλις ξεκινούσε και που κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορεί, κάποτε, να τελειώσει.

Τώρα τίποτε από αυτά δεν υπάρχει. Και όσο η Ν.Δ. συνειδητοποιεί την ανυπαρξία του πολιτικού της σχεδίου, τόσο μεγαλύτερη φασαρία κάνει. Αλλά η φασαρία χωρίς πολιτικό σχέδιο, εκτός από κουραστική, μπορεί να είναι και επικίνδυνη.

Για παράδειγμα, εχθές, ο Κ. Μητσοτάκης πιάστηκε από μια φράση του Αλ. Τσίπρα που κατεγράφη σε κατ' ιδίαν συνομιλία και προσπάθησε να εγείρει μείζον πολιτικό θέμα. Είναι γνωστό ότι στις κατ' ιδίαν συνομιλίες δεν μιλάμε όπως στον δημόσιο λόγο και βεβαίως ο Αλέξης Τσίπρας είπε αυτό που λέει όλος ο κόσμος. Αλλά ο Κ. Μητσοτάκης άδραξε μία ακόμα ευκαιρία για να συντηρήσει την πολιτική ένταση για τις Πρέσπες. Απεναντίας, αν και καταδικάζει τη βία “από όπου και αν προέρχεται”, για τις αντισυγκεντρώσεις που ετοιμάζονται δεν έχει καταφέρει να αρθρώσει ούτε μισή λέξη.

Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση έχει στήσει μια ηλίθια διαδικαστική παγίδα στις επιτροπές της Βουλής και ουρλιάζει απαιτώντας από την κυβέρνηση να πέσει μέσα. Διότι δεν αρκεί η κυβέρνηση να έχει πλειοψηφία. Πρέπει η σύνθεση και η προέλευση της πλειοψηφίας αυτής να αρέσουν στον κ. Βορίδη.

Η Ν.Δ. αρνείται να αποδεχτεί ότι χάνει. Θα το αποδεχτεί τον Οκτώβριο...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: