31.1.19

«Απαιτούμε την έκδοση των 8 στρατιωτικών»...

Επανέρχεται ο Ερντογάν...

Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζεται να επισκεφτεί την Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα, νέες απειλές, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, εκτοξεύθηκαν από τον...
Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του, στο ανακοινωθέν που εξέδωσε επικεντρώνεται και πάλι στον Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Απειλεί την Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάζει, για το θέμα των οκτώ στρατιωτικών που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα, και τους οποίους ο Τούρκος πρόεδρος, χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» και «πραξικοπηματίες».

«Τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να αποφεύγουν την έκδοση φυγόδικων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων. Η έκδοση τους απαιτείται από το διεθνές δίκαιο και τις υπογραφείσες συμφωνίες», αναφέρει χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν. 

Στο ίδιο ανακοινωθέν αναφέρει ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε σχέση με τα δικαιώματα της από τις Διεθνείς Συνθήκες στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: