31.1.19

Ο αισιόδοξος Σταύρος...

"Ξαφνιάστηκαν τα στελέχη στη Θεσσαλονίκη με το πόσο αισιόδοξος είμαι. Ξαφνιάστηκαν γιατί νιώθουν πληγωμένοι στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει και ένα βαρύ κλίμα σχετικά και με τη συζήτηση για τη Συμφωνία, έπρεπε δεν έπρεπε, τι κάναμε, υπάρχει και δεν το κρύβω" δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real 97,8.

"Πάντα θα υπάρχει μία κυρία ή...
ένας κύριος που θα έχει μία ακραία άποψη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μία κυρία ανάμεσα σε 200 άτομα. Κανείς δεν ακολούθησε αυτήν τη συμπεριφορά" πρόσθεσε.

"Είμαι αισιόδοξος γιατί είμαι αποφασισμένος. Είμαι αισιόδοξος γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν κατανοήσει τι έχει συμβεί με το Ποτάμι, έχουν κατανοήσει ότι κάποιοι προσπάθησαν να του κλείσουν το στόμα στη Βουλή και αυτό τους έχει πεισμώσει. Επιστρέφει κόσμος στο Ποτάμι, έρχονται άνθρωποι από τον φιλελεύθερο χώρο, νομίζω τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε με πράξεις να σας αποδείξουμε ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα" σχολίασε. 

"Ο κ. Δανέλλης επέλεξε να περάσει στην κυβερνητική πλειοψηφία, κάτι που είχε δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει και πράγμα που ήταν απαράδεκτο και έγινε εις γνώση των στελεχών της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα. Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι αυτή η κίνηση ήταν χωρίς να έχει συζητήσει ο βουλευτής και το επόμενο βήμα είναι ότι δύο άλλοι βουλευτές επέλεξαν παρά τις διαβεβαιώσεις τους, παρά τις υποσχέσεις τους την προηγούμενη ημέρα να φύγουν και να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να διαλύσουν την Κ.Ο. Αυτή η στόχευση εξυπηρετεί τη ΝΔ. Είναι προφανές ότι και για τη ΝΔ και για τον ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι είναι κάτι ενοχλητικό" είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ερωτηθείς αν ήταν λάθος το διαζύγιο με τη Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι "Όχι, δεν ήταν λάθος. Την πορεία του ΚΙΝΑΛ δεν θα την έλεγα ρόδινη. Έχω αρκετά προβλήματα δεν θα ασχοληθώ και με αυτά του ΚΙΝΑΛ. Είναι σαφές ότι η συμπεριφορά της κ. Γεννηματά "εγώ αποφασίζω και οι υπόλοιποι υπακούετε" δεν είναι κάτι που αρμόζει στην σύγχρονη πολιτική. Έφυγαν άνθρωποι από το ΚΙΝΑΛ, συνεχίζουν να φεύγουν γιατί δεν μπορούν να δεχθούν αυτή την μονοκρατορία" υπογράμμισε.

Σχετικά με τα ηχητικά που διέρρευσαν για Αμυρά και Ψαριανό ανέφερε ότι "Έχετε ίσως ξεχάσει την απάντηση που έδωσε η επιτροπή Δεοντολογίας σε όλη αυτή την υπόθεση. Εμείς όπως όλα τα κόμματα κρατάμε ηχογραφημένα πρακτικά. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα κόμμα, τι έχουμε στενογράφους; Έχουμε ηχογραφημένα πρακτικά , όπως έχουν όλα τα σύγχρονα κόμματα και όπως το επιτρέπουν οι εσωτερικοί κανονισμοί των οργάνων που συνεδριάζουν" τόνισε.

"Μπορεί να το δει κάθε Έλληνας πολίτης. Έβγαλαν τα παιδιά στο Ποτάμι τις φωτογραφίες, όπου όλοι μιλάμε μπροστά σε ένα κασετόφωνο. Παράνομη ηχογράφηση είναι να είναι κρυμμένο κασετόφωνο. Είδαμε τους ανθρώπους του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να μιλάνε μπροστά σε ένα ανοιχτό μαγνητόφωνο. Είμαι εγώ, η Λυμπεράκη, ο Τσιόδρας... Όλοι μιλάμε στο μαγνητόφωνο γιατί είναι μια συνεδρίαση επίσημη και κρατούνται ηχογραφημένα πρακτικά. Τώρα τα άλλα είναι συζήτηση για να γίνεται. Ο κ. Ψαριανός έχει κληθεί να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό και λέει διάφορα και μπορεί να συνεχίσει να λέει διάφορα. Έφυγε από το Ποτάμι για να είναι υποψήφιος της ΝΔ. Είναι έτσι; Σε αυτό να απαντήσει. Τώρα τα υπόλοιπα ας τα βρουν οι άνθρωποι που είναι ειδικοί να τα βρουν. Η επιτροπή Δεοντολογίας του Ποταμιού ανακοίνωσε ότι αυτές οι ηχογραφήσεις γίνονται εις γνώση όλων των στελεχών, είναι γραμμένη η απόφαση στους εσωτερικούς κανονισμούς, άρα για τι ηχογραφήσεις μιλάμε; Είναι αστεία πράγματα" ανέφερε.

"Αυτό είναι το ερώτημα για τους πολίτες. Όταν κάποιος φεύγει από ένα κόμμα, φεύγει διαμαρτυρόμενος; Τον ενοχλεί κάτι; Ναι. Αλλά όταν εντάσσεται στους πολιτικούς σχεδιασμούς ενός άλλος κόμματος, ο κ. Δανέλλης στον ΣΥΡΙΖΑ, που άρχισε να υπογράφει και ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ψαριανός και οκ. Αμυράς στους σχεδιασμούς της ΝΔ, τότε πρέπει να απολογηθούν στους ανθρώπους που τους ψήφισαν. Γιατί δεν τους ψήφισαν για να είναι δεκανίκι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ" είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

"Από τα ιδρυτικά μέλη του Ποταμιού ο μόνος βουλευτής είναι ο Μαυρωτάς. Όλοι οι άλλοι προστέθηκαν κάποια στιγμή και με δικές μου αποφάσεις, με δικά μου λάθη και με πιέσεις τοπικών οργανώσεων, αλλά η ουσία είναι μία για τη Δημοκρατία. Και εδώ υπάρχει και ένα πρόβλημα στη Βουλή. Υπάρχουν 23 βουλευτές που άλλαξαν καρέκλα μέσα στη Βουλή και όλοι σαν θαύμα πήγαν σε μεγαλύτερα κόμματα, κανέναν η συνείδησή του δεν τον οδηγεί να πάει στο σπίτι του ή σε μικρότερο κόμμα. Πρέπει να μπει ένα φρένο κυρίως μιλάω για το φρένο που πρέπει να πατήσουν οι Έλληνες πολίτες τιμωρώντας αυτές τις συμπεριφορές" δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

"Ο κ. Τσίπρας ήταν μέχρι προχθές αγκαλιά με τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ που δεν μπορείς να πεις ότι είναι η προσωποποίηση του κέντρου, είναι ακραίων απόψεων άνθρωπος ο κ. Καμμένος και πολλοί τον χαρακτηρίζουν ακροδεξιό αλλά κανείς δεν θα έλεγε ότι είναι ένας μετριοπαθής κεντρώος. Ο κ. Τσίπρας αφού έκανε μια μεγάλη θητεία στο πλευρό του κ. Καμμένου τώρα ανακάλυψε το εμπόδιο που δημιουργούν οι ακροδεξιοί. Νομίζω πρέπει να κοιτάξει την ιστορία του και όχι να καταγγέλλει γενικώς και αορίστως για ακροδεξιούς" τόνισε.

"Προφανώς, αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές. Έχουμε αρκετές εκπλήξεις, υπάρχει πολύς κόσμος που εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο Ποτάμι, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι από την φιλελεύθερη πλευρά της ΝΔ που είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν το Ποτάμι, όπως υπάρχουν και άνθρωποι απογοητευμένοι από την κεντροαριστερά. Θα τα δείτε με πράξεις, με ονόματα και υπογραφές τις επόμενες ημέρες. Στις 26 του μήνα θα κάνουμε μια μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα που θα πούμε πως θα πάμε στις Ευρωεκλογές" σχολίασε.

"Προσπαθούμε να είμαστε μέρος της λύσης. Η λύση δεν σημαίνει ποιες καρέκλες μας δίνεις να καθίσουμε" είπε για την επόμενη ημέρα των εκλογών...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: