29.1.19

«Ψήνεται» ραντεβού Τσίπρα με Ζάεφ...

Η εφαρμογή των «Πρεσπών» στο επίκεντρο

Η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή ακόμα και η ένταξη των γειτόνων στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει πως οι «μπελάδες» με τους γείτονες έχουν ολοκληρωθεί.

Μια σειρά από ζητήματα μένει να διευθετηθούν για την...
πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας και όλα δείχνουν πως απαιτείται να πραγματοποιηθεί ένα νέο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ.

Καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν στο newpost.gr πως ήδη οι συζητήσεις των δυο πλευρών για ένα πιθανό τετ α τετ έχουν ξεκινήσει και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί σε κάποιο από τα επόμενα προγραμματισμένα διεθνή Φόρουμ. Από τη στιγμή, μάλιστα που η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, όπως κάθε χρόνο, θεωρείται, αν τα προγράμματα των δυο πρωθυπουργών βολέψουν, πως είναι μια καλή ευκαιρία προκειμένου οι δυο ηγέτες να συναντηθούν.

Τα θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν από εδώ και πέρα και θα εξετάζει η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή είναι πολλά.

Μεταξύ αυτών:

Σχολικά εγχειρίδια και απαλοιφή αλυτρωτικών αναφορών.
Προξενικά θέματα με ταξιδιωτικά έγγραφα.
Εμπορικά σήματα και εταιρικά λογότυπα.
Οικονομικές συμφωνίες πχ η σιδηροδρομική σύνδεση με τη Σερβία.
Μπορεί η Συμφωνία αυτή τη στιγμή να μην έχει τεθεί σε ισχύ και ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας για "Μακεδονία" να "καλύπτεται" πίσω από αυτό το γεγονός, ωστόσο από τη στιγμή που συναντηθούν οι δυο ηγέτες, οι ίδιες πηγές, θεωρούν πολύ πιθανό πως ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το ζήτημα απόλυτου σεβασμού της Συμφωνίας από τον ομόλογό του.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: