29.1.19

«Παιχνίδια» των ΑΝΕΛ με την κυβερνητική πλειοψηφία μετά από «όχι» σε ν/σ...

Σε ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να επιβεβαιωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την...
ενίσχυση του ΑΣΕΠ.

Η διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας αποτελεί μονόδρομο έπειτα από την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση αλλά και την βούληση της αντιπολίτευσης να καταψηφίσει το νομοσχέδιο .

Οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν τρία άρθρα του νομοσχεδίου και για αυτό αύριο το μεσημέρι θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία .

Η κατάσταση όμως αυτή προκαλεί τραγελαφικά επεισόδια που κάθε άλλο παρά συνάδουν με το κύρος της Βουλής.

Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος ενημέρωσε τους βουλευτές πως η ψηφοφορία θα γίνει δια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων και για όσα άρθρα διαπιστωθεί «αμφιβολία» θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία την Τετάρτη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μάκη Βορίδη. Αντέτεινε να διεξάγεται δεύτερη ψηφοφορία για τα άρθρα που θα έχουν καταψηφιστεί στην πρώτη.

«Που τα έχετε δει αυτά κύριε πρόεδρε; Δεν μπορεί να γίνει επαναληπτική ψηφοφορία επειδή έτσι το θέλει η κυβέρνηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρεμένος επικαλέστηκε το πολιτικό παράδοξο των 16 ανεξάρτητων βουλευτών που δεν μπορούν να εκφραστούν δια ενός κοινοβουλευτικού εκπροσώπου καθώς δεν συγκροτούν ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση όμως και παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής συνέχισε την διαδικασία αρχίζοντας με την δήλωση ψήφου επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Όταν έφτασε όμως στους Ανεξάρτητους Ελληνες διαπίστωσε ότι ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος έλλειπε με αποτέλεσμα να κλείσει άρον – άρον την συνεδρίαση και να ενημερώσει ότι η ψηφοφορία διακόπτεται για να διεξαχθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: