2.1.14

Παπαγεωργόπουλος: O μεγάλος μου αντίπαλος...

Είναι η σπίλωση του ονόματός μου...

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες για την αποφυλάκισή του την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης
Ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μίλησε για τις...
πρώτες γιορτές του στη φυλακή Διαβατών στο Πρώτο Θέμα.

“Είναι μεγάλη η δοκιμασία για εμένα καθώς για πρώτη φορά βρίσκομαι μακριά από την οικογένειά μου αυτές τις γιορτινές ημέρες. Η σπίλωση του ονόματός μου είναι ο μεγάλος μου αντίπαλος”, τονίζει ο πρώην δήμαρχος.

Όμως οι δυσκολίες και τα προβλήματα για την οικογένεια Παπαγεωργοπούλου, δεν σταματούν εδώ. Αυτές τις γιορτές θα απουσιάζει από κοντά τους άλλο ένα πρόσωπο. Ο σύζυγος της αδερφής του πρώην δημάρχου, έφυγε από τη ζωή από την επάρατη νόσο ανήμερα των Χριστουγέννων.

“Φέτος ήρθαν όλα μαζεμένα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στην κηδεία, ούτε να συμπαρασταθώ στην αδερφή μου. Από το τηλέφωνο δεν μπορείς να πεις και πολλά. Από μακριά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να βοηθήσεις τον άνθρωπο σου”, λέει ο ίδιος.

Όπως γράφει η εφημερίδα ο κ.Παπαγεωργόπουλος προσπαθεί να αντέξει και να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή. Σε εκείνη του φυλακισμένου και του εγκλωβισμένου σε ένα μικρό κελί. “Δύσκολα το πετυχαίνω αυτό γιατί σε όλη μου τη ζωή έτρεχα από το πρωί μέχρι το βράδυ, είτε για τον αθλητισμό είτε ως δήμαρχος. Πήγαινα νύχτα στο σπίτι μου μόνο για να κοιμηθώ και την άλλη μέρα πάλι στο στίβο της καθημερινότητας. Η ζωή μου εκ των πραγμάτων ήταν συνέχεια έξω στους δρόμους. Και είναι πολύ παράξενο αυτό που τώρα συμβαίνει. Όμως όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στη μεγάλη προσβολή και τη σπίλωση του ονόματος που πάλεψα 50 χρόνια για να αποκτήσω στην κοινωνία. Δεν έχω off shore εταιρείες, ούτε περιουσιακά στοιχεία ούτε χρήματα στο εξωτερικό, δεν έχω παιδιά, δεν έχω τίποτα. Τα τελευταία 25 χρόνια παραμένουν σταθερά τα περιουσιακά μας στοιχεία και βρίσκομαι ξαφνικά στη φυλακή”, λέει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

“Εδώ οι μέρες είναι όλες ίδιες. Δε ξεχωρίζεις αν είναι Δευτέρα ή Τρίτη, Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά. Πολλές φορές ρωτάμε τι μέρα είναι, αφού εδώ μέσα όλα είναι ίδια. Ανήμερα των Χριστουγέννων και την επομένη είχαμε πλούσιο γεύμα. Κρέας με ρύζι. Ήταν καλομαγειρεμένο και νόστιμο. Η διαφορά όμως είναι ότι ανήμερα των Χριστουγέννων μας έδωσαν μαζί με το φαγητό και μελομακάρονα. Από αυτό καταλαβαίνεις ότι είναι μια γιορτινή ημέρα”, αναφέρει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Ανήμερα των Χριστουγέννων ο πρώην δήμαρχος δέχτηκε επισκέψεις από φίλους και συγγενείς. Ανάμεσά τους ήταν και ο ιερωμένος ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στους κρατούμενους, ο πατήρ Γερβάσιος. “Τους δέκα μήνες που βρίσκομαι εδώ, μου έχει στείλει 4-5 επιστολές, μου έχει στείλει βιβλία και με έχει επισκεφθεί συνολικά τέσσερις φορές. Επίσης, με επισκέφθηκε και ο σεβασμιότατος επίσκοπος Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας. Φεύγοντας μου άφησε μια εικόνα με τους 12 αποστόλους και δυο βιβλία. Το ένα αφορά τον “Ελευθέριο Βενιζέλο” και το άλλο έχει τίτλο “Βυζάντιο”, συμπληρώνει ο κ. Παπαγεωργόπουλος...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: