31.1.14

WSJ: Μυστική συνάντηση για την Ελλάδα...

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Κομισιόν, καθώς και οι ΥΠΟΙΚ Γερμανίας και Γαλλίας πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση, εν μέσω ανησυχιών για το...
μέλλον του ελληνικού προγράμματος
Για «μυστική συνάντηση» υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μαζί με στελέχη της Ευρωζώνης, καθώς και με τους υπουργούς Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας γύρω από ανησυχίες για το μέλλον του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας κάνει λόγο – στον ιστότοπό της – η Wall Street Journal.

Η συνάντηση, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, έλαβε χώρα μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος παραχωρούσε εκείνη την ώρα συνέντευξη Τύπου εντός του ίδιου κτηρίου δεν προσεκλήθη στη συνάντηση, συνεχίζει η WSJ.

Τα δύο θέματα τα οποία φέρονται να απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν αφ’ ενός το πώς θα ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μη δημοφιλείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αφ΄ ετέρου η κάλυψη χρηματοδοτικού κενού για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ύψους 5-6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεν ελήφθησαν ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, τελικές αποφάσεις...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: