30.1.14

«Βαριά» πολιτικά ονόματα εμπλέκει ο Κάντας...



Αποκαλυπτικά στοιχεία από τη δικογραφία για τη ροή του μαύρου χρήματος στα εξοπλιστικά προγράμματα, έγιναν γνωστά απόψε και σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκουν πολιτικούς και...
στρατιωτικούς πέραν πάσης υποψίας που έπαιρναν χρήματα από υπεράκτιες εταιρείες.
Πιο συγκεκριμένα ο προφυλακισμένος για την υπόθεση των υποβρυχίων Αντώνης Κάντας στην χθεσινή πολύωρη απολογία του ενέπλεξε στην υπόθεση με τις μίζες δυο πολιτικούς τους οποίους «φωτογράφισε» αλλά δεν κατονόμασε, τα ονόματα των οποίων αναμένεται να προκαλέσουν πάταγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντ. Κάντας είπε στους ανακριτές ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα «δεν θα μπορούσαν να αγνοηθούν από τις γερμανικές εταιρείες για να ευοδωθεί η υπογραφή της συγκεκριμένης προμήθειας των 1,9 εκατ. ευρώ που αφορούσε τα πυροβόλα όπλα από τη γερμανική εταιρεία Krauss Maffei».

Έδωσε όμως και τα ονόματα μελών των επιτροπών του υπουργείου Άμυνας και στρατιωτικών που είχαν καθοριστικό λόγο στις αμυντικές προμήθειες της χώρας.

Εκτός από τις αποκαλύψεις Κάντα οι δικαστικές αρχές ερευνούν και τη λίστα που βρέθηκε στο γραφείο του προφυλακισμένου για την υπόθεση Δημήτρη Παπαχρήστου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη λίστα αυτή καταγράφονται πληρωμές προσώπων και εταιρειών από το 1999 έως και το 2007 και τα ποσά που αναφέρονται προκαλούν δέος. Στον κατάλογο αυτόν υπάρχουν επίσης τα ονόματα των κατηγορουμένων Αντώνη Κάντα και Δημήτρη Παπαχρήστου και του γιού του τελευταίου, Σπυρίδωνα αλλά και άγνωστα έως τώρα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν από τη δικαιοσύνη.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: