31.1.14

Oι... άθλιοι του Παρισιού...



 Η ζωή για 3,6 εκατ. αστέγους στο δρόμο.
ΦΩΤΟ...
Στο μετρό, στο δρόμο, στους παραπόταμους του Σηκουάνα, μπροστά σε πόρτες σπιτιών και γραφείων, όπου και να γυρίσεις το μάτι σου στο Παρίσι, βλέπεις τους σύγχρονους Αθλιους του Ουγκώ: οι...
άστεγοι της Γαλλίας αυξήθηκαν κατά 50% τα τελευταία τρία χρόνια και ανέρχονται σε 3,6 εκατ. άτομα.
Οι 3,6 εκατ. SDF (χωρίς μόνιμη κατοικία), όπως ονομάζονται, ζουν σε προσωρινά καταλύματα, σε τροχόσπιτα, σε ξενοδοχεία ή στο δρόμο. Από αυτούς οι 141.000 ζούν κυριολεκτικά στο πεζοδρόμιο, με 30.000 παιδιά ανάμεσά τους.
Η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει την εξαθλίωση, ενός όλο και αυξανόμενου αριθμού πολιτών, έθεσε στην υπηρεσία τους το τριψήφιο 115, μέσω του οποίου μπορεί να βρει κάποιος ένα κρεβάτι, αλλά οι ανάγκες ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.
Οπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, σε αυτό τον πρωτοφανή αριθμό προστέθηκαν το 2013 πάνω από 5 εκατ. Γάλλοι, οι οποίοι είτε δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο, είτε είναι ιδιοκτήτες σε πολυκατοικίες που αδυνατούν να τις συντηρήσουν και να τις θερμάνουν.
Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις βοηθούν, με πενιχρά μέσα, στους αστέγους. Ενόψει δημοτικών εκλογών, οι υποψήφιοι δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για τους εξαθλιωμένους συνανθρώπους τους.
Oργανώσεις και εταιρείες αθλητικών ειδών προσφέρουν σκηνές, με τις οποίες έχει γεμίσει το Παρίσι:
 











 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: