31.1.14

«Δημόσια» ραδιοτηλεόραση με 615 εργαζομένους...




Ο πόλεμος που εκτυλίσσεται γύρω από τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ, με ή χωρίς ΑΣΕΠ, έχει επισκιάσει την πιο σημαντική παράμετρο στην αναμενόμενη λειτουργία του νέου τηλεοπτικού οργανισμού από τον Μάρτιο, αν πιστέψουμε τις...
δεσμεύσεις του Παντελή Καψή.
Η νέα ραδιοτηλεοπτική εταιρεία οργανώνεται με 615 θέσεις για εργαζομένους αορίστου χρόνου και πιθανόν να δοθεί το πράσινο φως για άλλες 50 θέσεις, οι οποίες θα αφορούν την περιφέρεια ή ειδικότητες που θα προκύψουν ως αναγκαίες το επόμενο διάστημα.

Πρακτικά, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου φαίνεται να έχει αποδεχθεί όλες τις απαιτήσεις των ιδιωτικών καναλιών και με πρόσχημα το βέτο της «τρόικας» για προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ που δεν θα ξεπερνούν τον αριθμό των 600 υπαλλήλων ικανοποιεί πλήρως την ιδιωτική τηλεοπτική διαπλοκή. Στήνεται λοιπόν μια μικρή ΝΕΡΙΤ, η οποία υποτίθεται πως θα έχει δύο τηλεοπτικά κανάλια, τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς, internet, αρχείο κ.λπ., αλλά θα απασχολεί όσους εργαζομένους έχει σήμερα το Mega ή ο Alpha, που έχουν ένα κανάλι!

Η ΝΕΡΙΤ, μετά την προκήρυξη για πρόσληψη 356 εργαζομένων (224 καλλιτεχνικών ειδικοτήτων και 132 δημοσιογράφων) αορίστου χρόνου, που θα επιλεχθούν από το ΔΣ της εταιρείας με κύριο κριτήριο την προσωπική συνέντευξη, έδωσε στο ΑΣΕΠ την προκήρυξη των υπολοίπων 259 θέσεων τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων. Συνολικά, δηλαδή, η ΝΕΡΙΤ σχεδιάζεται να λειτουργήσει με 615 άτομα. Οι υπόλοιπες ανάγκες που θα υπάρχουν προφανώς θα καλύπτονται από συμβασιούχους με μπλοκάκι και συμβάσεις μίας ημέρας ή δέκα ημερών, όπως στα ιδιωτικά κανάλια. Η επιλογή των προσώπων θα γίνεται από τις Διευθύνσεις της ΝΕΡΙΤ, με τα γνωστά αδιαφανή κριτήρια.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: