31.1.14

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο...

Προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες και χιόνια...

Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και ισχυρές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν από το βράδυ του Σαββάτου και σε...
ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες ενώ τη νύχτα χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς στα βόρεια, από 7 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και νότια Ελλάδα, από 7 έως 16 βαθμούς στα δυτικά, από 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 9 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή με ισχυρές κατά τόπους βροχές, καταιγίδες κυρίως στις νότιες περιοχές και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: