31.1.14

Ξαναπληρώστε το ΕΕΤΗΔΕ, λέει η Εφορία!...

Θύματα της όλης κατάστασης είναι όσοι φορολογούμενοι είχαν πληρώσει εκπρόθεσμα το λογαριασμό της ΔΕΗ που...
έληγε στις 22 Ιουνίου 2012 με την τελευταία δόση του χαρατσιού.
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για χιλιάδες φορολογούμενους από την εφορία, η οποία τους καλεί να πληρώσουν εκ νέου το ΕΕΤΗΔΕ έτους 2012, καθώς φέρεται να το χρωστούν χωρίς να το γνωρίζουν.

Όπως ενημερώνει με email η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, «δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία είσπραξης του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012, μέσω των λογαριασμών ρεύματος της Δ.Ε.Η. και των λοιπών παρόχων, βεβαιώθηκαν τα ανείσπρακτα υπόλοιπα σύμφωνα με την ΠΟΛ.1272/2013, με ημερομηνία εφάπαξ πληρωμής στις 31 Ιανουαρίου 2014.

Θύματα της όλης κατάστασης είναι όσοι φορολογούμενοι είχαν πληρώσει εκπρόθεσμα το λογαριασμό της ΔΕΗ που έληγε στις 22 Ιουνίου 2012 με την τελευταία δόση του χαρατσιού.

Αν και οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι νόμιζαν ότι είχαν «ξεμπερδέψει» και με τη ΔΕΗ και με την Εφορία, έκαναν λάθος. Η ΔΕΗ έκανε την εκκαθάριση των λογαριασμών ΕΕΤΗΔΕ στις 22 Ιουνίου και έστειλε τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, δεν ενημέρωσε επαρκώς τους καταναλωτές ότι το χρέος μεταφέρθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, ούτε το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε εγκαίρως τους φορολογούμενος για το χρέος τους, παρά μόνο μια μέρα πριν τη λήγη της προθεσμίας για την πληρωμή του. Σημειώνεται ότι το ποσό που κατέβαλαν για τον φόρο στη ΔΕΗ, συμψηφίστηκε με επόμενους λογαριασμούς ρεύματος.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, η ΔΕΗ είχε ενημερώσει το κοινό με ανακοίνωση στα τέλη Μαϊου του 2013 ότι θα πραγματοποιούσε εκκαθάριση ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ. Στον επόμενο λογαριασμό εμφανίστηκε σε όσους είχαν ανεξόφλητο ΕΕΤΗΔΕ μια διακριτή γραμμή με τίτλο «Επιστροφή ΕΕΤΗΔΕ ΔΟΥ» και το ανεξόφλητο ποσό πιστωμένο...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: