30.1.14

Βραβείο στον "Εξάντα" του Αυγερόπουλου...



...για την ελληνική κρίση ...
 Το ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση που ετοιμάζει τα 4 τελευταία χρόνια ο Γιώργος Αυγερόπουλος παρουσιάστηκε στη Γαλλία και βραβεύτηκε πριν ολοκληρωθεί από εκπροσώπους τηλεοπτικών δικτύων! Στο...
FIPA, το Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Έργων που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Biarritz της Γαλλίας, παρουσίασε ο Γιώργος Αυγερόπουλος το εν εξελίξει τελευταίο του ντοκιμαντέρ με τον τίτλο AGORA. Το AGORA, μια δουλειά τεσσάρων χρόνων, είναι μια ταινία - ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, που γυρίζεται από την αρχή της κρίσης.
To FIPA INDUSTRY ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Προτάσεις: 126
Επιλέχθηκαν: 17
Είδος: 13 ντοκιμαντέρ, 2 ταινίες μυθοπλασίας, 2 σειρές
Εθνικότητες: Γαλλία (6), Ισπανία (3), Γερμανία (2), Βέλγιο (2), Ελλάδα (1), Ουγγαρία (1), Αγγλία (1), Καναδάς (1)
Ο σκηνοθέτης και παραγωγός της, Γιώργος Αυγερόπουλος, μίλησε για το AGORA ενώπιον εκπροσώπων τηλεοπτικών δικτύων της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα του FIPAIndustry, όπου παρουσιάζονταν 17 projects μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Γαλλία, την Ισπανία, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Γερμανία, τον Καναδά, και την Ουγγαρία. Ήταν αυτά που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 126 κατατεθειμένες προτάσεις. Η παρουσίαση τουAgora διήρκησε 7 λεπτά μέσα στα οποία ο Έλληνας σκηνοθέτης παρουσίασε ένα οπτικοακουστικό υλικό (teaser) 3 λεπτών.
Την επόμενη μέρα οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών δικτύων βράβευσαν σε ειδική τελετή, το καλύτερο project που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του pitching. Απένειμαν το βραβείο στο Agora. Το χρηματικό έπαθλο των €2000 παρέλαβε εκ μέρους του Γ. Αυγερόπουλου, ο αντιπρόσωπος του FIPA για την Ελλάδα, κινηματογραφιστής κ. Αλέξης Γρίβας.

Στον τέταρτο χρόνο της παραγωγής του, τοAGORA έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την δημόσια γερμανική τηλεόραση (WDR) και το αραβικό Al Jazeera. Τα RTBF(Βέλγιο), DR (Δανία), Radio Canada και SVT(Σουηδία) επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για άλλη μια φορά και η ένταξή τους στο σχήμα των συμπαραγωγών είναι θέμα χρόνου.

Υπολογίζεται πως η ταινία - κιβωτός της ελληνικής κρίσης θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο του 2014. Η κινηματογραφική της έκδοση θα έχει διάρκεια 90 - 120 λεπτά ενώ η τηλεοπτική της 2 Χ 52' και 2 Χ 48'.

Είναι το τρίτο βραβείο του Γιώργου Αυγερόπουλου στο FIPA. Το 2007 είχε τιμηθεί με το βαρύτιμο FIPA D' Argent (Ασημένιο FIPA) στην διαγωνιστική κατηγορία current affairs για το ντοκιμαντέρ του Δέλτα, Οι Βρώμικες Δουλειές του Πετρελαίου, ενώ το 2009 είχε παραλάβει το βραβείο της Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Νέων Ευρώπης για Το Αίμα του Κουάν Κουάν
Πηγή: Εξάντας
greektv-com.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: