31.1.14

Τη διαγραφή ...του Red Notebook ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ...



Η αναπάντεχη προαγωγή του Red Notebook σε «επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ», στη θέση δηλαδή του syriza.gr, και το αίτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα να ...διαγράψει τους ...
συντελεστές της ιστοσελίδας, ήταν το τελευταίο κρούσμα της περίφημης μονταζιέρας της Ρηγίλλης, λίγες ώρες μετά τη βίαιη διάλυση από την Αστυνομία της ειρηνικής διαμαρτυρίας των νέων του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η ανακοίνωση προβλήθηκε σε περίοπτη θέση στο ακροδεξιό διαδικτυακό Antinews, που απηχεί τις απόψεις του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, ενώ το θέμα βρήκε θέση και στα βραδινά δελτία ειδήσεων, στο πλαίσιο ενός επικοινωνιακού αντιπερισπασμού για να καλυφθεί ο αντιδημοκρατικός εκτροχιασμός κυβέρνησης και Αστυνομίας.

H ανακοίνωση της ΝΔ

«Η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ “rednotebook.gr” μέσω του λογαριασμού της στο facebook επί λέξει αναφέρει: “Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα διαλύσει τα καθάρματα της ΔΙΑΣ”.

Εκτός από τις ύβρεις και τη στοχοποίηση το rednotebook.gr συνεχίζοντας, απειλεί τους αστυνομικούς ανοιχτά με διώξεις τύπου βόρειας Κορέας αναφέροντας (επίσης επί λέξει) ότι “Στο πλαίσιο της κινητικότητας, να πάνε στο Βορρά να κάνουν τους σχολικούς τροχονόμους”.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως “κόμμα του δημοκρατικού τόξου” θα διαγράψει το μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής Δημοσθένη Παπαδάτο Αναγνωστόπουλο που διαχειρίζεται τόσο το portal όσο και τη σελίδα, και θα τον στείλει σήμερα κιόλας στη Δικαιοσύνη για τις απειλές του. Όπως οφείλει να διαγράψει αμέσως τη συντακτική ομάδα που εμφανίζεται στην ταυτότητα του portal, δηλαδή τον μισό ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός και αν πράγματι ο κ. Τσίπρας έχει σκοπό να “διαλύσει τα καθάρματα της ΔΙΑΣ”.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα αποδοκιμάσουν ευθέως τις ύβρεις, τις απειλές και τη στοχοποίηση αστυνομικών, θεσμών και προσώπων…».

Η απάντηση του RedNoteBook

Βασική αρχή με την οποία φτιάχτηκε το Red Notebook ήταν η εγκυρότητα και η τεκμηριωμένη κριτική. Χρωστάμε, λοιπόν, μία συγγνώμη για τη σημερινή ανάρτηση για τα "καθάρματα της ΔΙΑΣ", η οποία οφείλεται στην ψυχική φόρτιση, λόγω των προσαγωγών των συντρόφων στη ΓΑΔΑ. Στην πραγματικότητα ήταν τα καθάρματα της ΔΕΛΤΑ αυτά που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σήμερα το πρωί φοιτητές και φοιτήτριες, ξυλοφόρτωσαν βουλευτές, οδήγησαν εικοσάχρονους σιδηροδέσμιους στην Ασφάλεια για ένα σύνθημα - κι όλα αυτά, γιατί διαμαρτυρήθηκαν για ένα κρατικό έγκλημα που πρέπει πάση θυσία να συγκαλυφθεί για "εθνικούς λόγους".

Πρόκειται για τα ίδια αποβράσματα που παρέσυραν και παραλίγο να σκοτώσουν την Αγγελική Κουτσουμπού το 2009, εφόρμησαν και τραυμάτισαν κόσμο στα γραφεία του Δικτύου το 2010, πρωταγωνίστησαν στο βασανισμό των 15 αντιφασιστών στη ΓΑΔΑ το 2012, άφησαν χωρίς μάτι διαδηλωτή στην αντιφασιστική κινητοποίηση στην Αμφιάλη λίγους μήνες πριν, μερικές μόνο μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Επειδή παραδεχόμαστε τα λάθη μας, κλιμάκιο του Red Notebook προτίθεται να επισκεφθεί την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα τον επικεφαλής της ΔΙΑΣ, προκειμένου να λήξει το συντομότερο η παρεξήγηση, να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί το καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Στην προσπάθειά τους να φέρουν πίσω στη ΝΔ ψήφους χρυσαυγιτών, ένστολων και μη, η συντακτική ομάδα του antinews, η κυρία Μισέλ και ο ΣΚΑΪ συνέβαλαν ανιδιοτελώς στην προβολή του Red Notebook. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ειδικά αστυνομικά σώματα

Να σημειωθεί ότι στις θέσεις του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνονται η κατάργηση των Μ.Α.Τ.- Υ.Μ.Ε.Τ., η απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων, η ένταξη των ειδικών μονάδων στα αστυνομικά τμήματα, με ταυτόχρονη δημιουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία), η κατάργηση της κατασταλτικής ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α. και η ενοποίηση των ομάδων ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ και Δ.Ε.Λ.Τ.Α.


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: