31.1.14

Μια μέρα κράτησε το ψέμα...

Με τη συγκυβέρνηση να παραπαίει και να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, είπε κι ένας ευρωκομματικός φίλος του κ. Σαμαρά να δώσει όπως-όπως ένα χεράκι στήριξης.

Ήρθε λοιπόν ο...
"πολύς" ευρωελεγκτής κ. Ότμαρ Κάρας και, αντί να μας μιλήσει για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πρώτα ανέβαλε την επίσκεψη της ευρωεπιτροπής στη χώρα μας λόγω ανάληψης της ευρωπροεδρίας και τώρα καθυστερεί (;) ή αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματά της, προκλητικά μας σερβίρισε ένα ψέμα - πυροτέχνημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ που "κράτησε" μόλις μια μέρα...

Ήταν τόσο χοντροκομμένη η επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατέρρευσε στο φως των δικαιολογημένων αντιδράσεων, αλλά και στην ανάγκη έστω περιορισμένης ανασκευής. Άλλωστε, ο συνεισηγητής του κ. Κάρας, ο Γάλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Λίεμ Χοανγκ Νγκοκ, είπε χθες ότι "ήταν φυσικό και ωφέλιμο για μας να ακούσουμε αυτά που είχε να πει ο κ. Τσίπρας".

Μάλιστα, ο Γάλλος ευρωβουλευτής πρόσθεσε, διαψεύδοντας τον Κάρας, ότι ο κ. Τσίπρας "μας εφοδίασε και με μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς επίσης και προτάσεις για πολιτικές, που εμπεριείχαν ένα διεξοδικό ντοκουμέντο" αναφερόμενος στη Μαύρη Βίβλο που είχε επιδώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Στρασβούργο.

Τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του ομοϊδεάτη των Μέρκελ - Σαμαρά κ. Κάρας κατακεραύνωσαν με κοινή τους δήλωση και οι ευρωβουλευτές, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χουντής, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Δρίτσας, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει στη δουλειά της επιτροπής και μάλιστα με πρότασή του η ευρωεπιτροπή θα συναντήσει στην Ελλάδα και οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Όσο κι αν προσπαθούν οι παρέες, οι φίλοι του κ. Κάρας να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από την καταστροφική πορεία της χώρας υπό την αδιέξοδη συνταγή της τρόικας, η κοινωνική, οικονομική πραγματικότητα βοά τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του Νότου της Ευρώπης και μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές οι συμπολίτες μας θα καταδικάσουν με την ψήφο τους τις νεοφιλελελύθερες πολιτικές, τις συνταγές ακραίας λιτότητας και θα στηρίξουν τις ρεαλιστικές, ουσιαστικές, ανατρεπτικές προτάσεις της Αριστεράς.

Με πυροτεχνήματα, συκοφαντίες, απειλές και εκβιασμούς δεν πρόκειται να ανακάμψουν οι ντόπιες και άλλες ευρωδυνάμεις που αποδέχονται τη γερμανική Ευρώπη και τα τελεσίγραφα της Μέρκελ...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: