31.1.14

Αγώνας δρόμου μετά την καθίζηση στην Αρχαία Νεμέα...
Τα χειρότερα επιχειρούν να προλάβουν στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας σε ότι αφορά το πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με το φαινόμενο καθιζήσεων που παρουσιάστηκε στην Καυκανιά.

Πρώτο μέλημα, όπως...
είχε αναφέρει και ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς, είναι η αποκατάσταση της βατότητας για τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Πελόπιο προς το Χελιδόνι και το Κρυονέρι, αναφέρει το ilialive.gr.

Για το σκοπό αυτό χθες έξι φορτηγά μετέφεραν τόνους χώματος και άλλων αδρανών υλικών προκειμένου να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε από την υποχώρηση του δρόμου και να προσφέρουν μια σχετική βατότητα στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού.

Από την άλλη σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το πόρισμα των μηχανικών και γεωλόγων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που προχθές πραγματοποίησαν αυτοψία στο χωριό. Βάση αυτού του πορίσματος θα γίνει και συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη στην Πάτρα για τις λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση συνολικά.

Την ερχόμενη Τρίτη λοιπόν στην Περιφέρεια, θα μεταβούν ο δήμαρχος κ. Κοτζιάς, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Δεββές, ο πρόεδρος της Καυκανιάς κ. Ρηγόπουλος και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου. Στόχος τους είναι να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απορρέουν από την κατάσταση, όπως τεχνικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο δρόμο, απαγόρευση της οικοδόμησης στο συγκεκριμένο χώρο λόγω ακαταλληλότητας, αποζημίωση των πληγέντων και εξεύρεση λυομένων οικίσκων για την προσωρινή στέγασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: