31.1.14

Βενιζέλος: "Δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για εσωτερική πολιτική αξιοποίηση"...

Την επισήμανση ότι ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής "δεν προσφέρονται για εσωτερική πολιτική αξιοποίηση", έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας ...
ορισμένα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του Βουκουρεστίου και το θέμα των Σκοπίων.
Βενιζέλος: «Δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για εσωτερική πολιτική αξιοποίηση»
Παράλληλα, διευκρίνισε, ότι ο ίδιος δεν έκανε «δηλώσεις προς δημοσιογράφους», αλλά όσα του αποδίδονται προέρχονταν από την απάντηση που έδωσε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Π.Καμμένου, Προέδρου των ΑΝΕΛ.

Επί της ουσίας, παρατήρησε ότι, ήδη, από το 2008 είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση Καραμανλή είχε χειριστεί «πολύ καλά το θέμα της διεύρυνσης της Συμμαχίας».

Όμως, προσέθεσε, τόσο ο χειρισμός της κυβέρνησης όσο και η στάση της Συμμαχίας επί του θέματος, «περιγράφεται ορθά τόσο στη χτεσινή μου ομιλία, όσο και στην ομιλία που είχα κάνει προ μηνών στη Βουλή».

Κι αυτό, επεξήγησε, διότι «ο εκάστοτε υπουργός Εξωτερικών οφείλει να είναι απολύτως ακριβής από πλευράς διεθνούς δικαίου, γιατί μόνον έτσι προστατεύεται το εθνικό συμφέρον». Και το ίδιο, κατέληξε ο κ.Βενιζέλος στη δήλωσή του, «οφείλουν να κάνουν και όλοι όσοι διαδραματίζουν επίσημο ρόλο στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής»...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: