31.1.14

Παναγροτικό συλλαλητήριο με φόντο την Agrotica...

Σε αγωνιστικό παλμό οι αγρότες όλης της χώρας ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους για νέα σειρά κινητοποιήσεων από αύριο, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη όπου...
διεξάγεται η 25η Agrotica. Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), διοργανώνεται μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο κατά της φορολογικής πολιτικής.

Εκεί θα βρίσκονται και οι Σερραίοι αγρότες που από σήμερα παρατάσσουν τα τρακτέρ στις κεντρικές πλατείες. Μετά τον Δήμο Σερρών, την Αλιστράτη και τη Νιγρίτα και οι αγρότες του Δήμου Ν. Ζίχνης παρέταξαν, σήμερα, τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών του δήμου.

Σήμερα, πρόεδροι των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού επισκέφθηκαν τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών Αριστοτέλη Μανωλά, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις κινητοποιήσεις τους, που περιορίζονται προσωρινά μόνο στις πλατείες των χωριών, με τα τρακτέρ να βρίσκονται παρατεταγμένα, χωρίς να δημιουργούν όμως πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Βαγγέλη Μπούτα, υπολογίζεται ότι θα στηθούν 30-40 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και- μεταξύ άλλων - ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί, "φρένο" στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Ζητούν επίσης μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: