31.1.14

ΕΣΕΕ: Προτείνει αύξηση μισθών...

...μέσω της... μείωσης των εργοδοτικών εισφορών...

Πρόταση για να υπάρξει αύξηση της τάξης του 1,3% την τριετία 2014-2016 στους μισθούς των εργαζομένων κατέθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Σύμφωνα με...
τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, η αύξηση θα προκύψει από τη... μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Αν, δηλαδή, εξηγεί ο κ. Κορκίδης, περάσει το μέτρο της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες όπως ζητά η Τρόικα τότε θα μπορούσαν τα «οφέλη» αυτά να περάσουν στους μισθούς των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, όπως αναφέρει η Ημερησία, η αύξηση θα μπορούσε να δοθεί:

Πρώτον, στα κατώτατα όρια των μισθών και ημερομισθίων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υπό την προϋπόθεση να συμφωνήσουν η ΓΣΕΒΕΕ, ο ΣΕΒ και ο ΣΕΤΕ που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ.

Δεύτερον, στους βασικούς μισθούς των εμποροϋπαλλήλων, περιορίζοντας, ως ένα βαθμό, το εύρος της αναμενόμενης μείωσης που ήδη συζητείται να γίνει για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης στη θέση της προηγούμενης, η οποία έχει λήξει από τις 31 Οκτωβρίου (ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ είχε προτείνει μείωση 13%, ώστε ο εισαγωγικός μισθός να φτάσει στα 751 ευρώ από 863 ευρώ και αναζητείται μια ενδιάμεση - συμβιβαστική λύση με αναδρομική ισχύ)...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: