20.1.14

Διαφορετικά κίνητρα, ίδια «δίψα»!...



Oι «αιώνιοι» μάχονται σε ένα ματς που δεν κρίνει τίτλο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.
Αν ο Ολυμπιακός δεν είχε χάσει από τον ΚΑΟΔ στη Δράμα, τότε η αποψινή μάχη στο ΟΑΚΑ με...
τον Παναθηναϊκό (19:30, ΔΤ, live chat στο woop.gr) θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού με νίκη θα τον έβαζε κάτω στην βαθμολογία, ενώ πλέον δεν του φτάνει ούτε αυτή για το πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

Οι δυο αιώνιοι αναμετρώνται για τρίτη φορά φέτος, μετρούν από μια νίκη έκαστος, σε ένα ματς που δεν κρίνει κανέναν τίτλο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων.

Λόγω του -2 με το οποίο ξεκίνησαν τη σεζόν οι «ερυθρόλευκοι», οι «πράσινοι» είναι πρωτοπόροι και έχουν τον πρώτο λόγο στο φινάλε της κανονικής περιόδου, Αν νικήσουν σήμερα, αποκτούν προβάδισμα τριών πόντων και όλα τελειώνουν, ειδικά μάλιστα αν υπερκαλύψουν και το -10 του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ (55-45).

Αν ο Ολυμπιακός είναι σήμερα νικητής, η διαφορά των δύο ομάδων θα μειωθεί στον ένα πόντο και οι Πειραιώτες θα ελπίζουν σε μία ήττα του Παναθηναϊκού για να ισοβαθμήσουν και να έχουν το πάνω χέρι. Τα εκτός έδρας παιχνίδια με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΚΑΟΔ είναι αυτά που βασικά προσμένουν κάποιο «δώρο» στο Λιμάνι.

Χωρίς προβλήματα και έτοιμος να «κλειδώσει» την πρωτιά

Ο Παναθηναϊκός φτάνει στο ντέρμπι με την ψυχολογία στα ύψη και θέλει να συνεχίσει το σερί καλών εμφανίσεων και μεγάλων νικών.

Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους δύσκολο πρόγραμμα, αφού ακολουθούν και τα ματς με Φενέρ και Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα, αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι κατάμεστο από 17.000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και η ποδοσφαιρική ομάδα. Από τη διοίκηση της ΚΑΕ έχουν υπάρξει ανακοινώσεις, ώστε να μην συμβεί το παραμικρό και όλα να κυλήσουν ομαλά.

Θέλει τη νίκη για πολλούς λόγους

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός έχει πολλούς λόγους να ψάχνει τη νίκη στο ΟΑΚΑ, καθώς από τη μια θέλει να αλλάξει το εις βάρος του μομέντουμ και να πάρει ένα ροζ φύλλο αγώνα που θα αλλάξει και την ψυχολογία όλων, αλλά και παράλληλα να δείξει πως είναι σε θέση ακόμα και με μειονέκτημα έδρας να νικήσει στην έδρα του αντιπάλου.

Παράλληλα, θέλει να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για την πρωτιά, ελπίζοντας σε κάποια «γκέλα» του Παναθηναϊκού, μεταφέροντάς του την πίεση στην συνέχεια, αφού θα νιώθει «καυτή» την ανάσα των Πειραιωτών.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει και πάλι στη βοήθεια των Λο και Πέτγουεϊ, αλλά διαθέσιμος θα είναι για πρώτη φορά ο Τζαμάριο Μουν, που θα κάνει ντεμπούτο, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι και ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Αυτοί είναι οι τρεις διαιτητές

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χριστοδούλου, Σχινάς και Αναστόπουλος, με τους δυο τελευταίους να σφυρίζουν και στον αντίστοιχο ημιτελικό του Κυπέλλου.

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: