1.1.14

Λουκέτα σε ΕΡΤ και μπρίφινγκ...

Την ίδια στιγμή, καταργήθηκε το πολιτικό μπρίφινγκ και προωθήθηκαν οι «προσωπικοί» δημοσιογράφοι του Μαξίμου και των υπουργικών γραφείων. Καμία ενημέρωση δεν γίνεται από την κυβέρνηση για την πολιτική της, γίνεται ωστόσο υπερπληροφόρηση για τις...
δράσεις του πρωθυπουργού μέσω της επικοινωνιακής ομάδας του διευθυντικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, όπου μετέχουν οι άνθρωποί του, ο καθένας από τους οποίους έχει αναλάβει από έναν ρόλο στον έλεγχο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων.

Προσωπικός φωτογράφος και καμεραμέν
Παράλληλα με την κατάργηση του μπρίφινγκ, το γραφείο Σαμαρά στο Μαξίμου απαγόρευσε την είσοδο στους φωτορεπόρτερ και στα τηλεοπτικά συνεργεία. Ο πρωθυπουργός έχει προσωπικό φωτογράφο, και οι φωτογραφίες του στέλνονται με δελτίο Τύπου σε όλα τα Μέσα. Οι συναντήσεις του καλύπτονται φωτογραφικά με κινητά τηλέφωνα συνεργατών του και στη συνέχεια στέλνονται στον Τύπο. Μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ στο Μαξίμου προσλήφθηκαν, με αποκοπή, δύο συνταξιούχοι καμεραμέν της ΕΡΤ, οι οποίοι έχουν αναλάβει την τηλεοπτική κάλυψη του πρωθυπουργού και πληρώνονται με το… κομμάτι.
Το Μαξίμου καθορίζει ποια Μέσα θα φιλοξενούν τον πρωθυπουργό για συνέντευξη και σε ποιους δημοσιογράφους θα δίνονται πληροφορίες και non-paper.

Το τελικό λουκέτο στην ΕΡΤ
Ο ολοκληρωτισμός στην ενημέρωση των πολιτών επιβλήθηκε τελειωτικά με το λουκέτο στην ΕΡΤ, την κρατική εταιρεία που εκ του νόμου εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον της ενημέρωσης και για τον λόγο αυτό ελεγχόταν από το Κοινοβούλιο για την ειδησεογραφία που προέβαλλε. Το Μαξίμου έκλεισε και την ΕΡΤ, επιβάλλοντας σιγή σε άλλη μια φωνή ενημέρωσης, παρά τα κατά καιρούς παρατράγουδα. Το δόγμα της ελεγχόμενης πληροφόρησης όμως δεν σταματάει εκεί. Όπως δείχνουν τα γεγονότα, βρίσκεται πάντα τρόπος να τιμωρηθεί όποιο Μέσο τολμήσει να υψώσει τους τόνους της αντιμνημονιακής ενημέρωσης. Μέχρι να μπει και το λουκέτο...
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: