26.1.14

Αίγυπτος: 49 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο ...



Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 247 τραυματίσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Αίγυπτο σε συγκρούσεις με αφορμή την τρίτη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του 2011, που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι ...
περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν χθες στο Κάιρο, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, ακόμα και αληθινά πυρά, για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους -οπαδούς του Μόρσι αλλά και αντικαθεστωτικούς- την ώρα που χιλιάδες άλλοι διαδήλωναν στην πλατεία Ταχρίρ σύμβολο της μάχης εναντίον του Μουμπάρακ. Ακόμα και άρματα μάχης βγήκαν στους δρόμους για την επιβολή της τάξης. Διαδηλώσεις και συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις. Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν στη Μίνια στο νότο και μία γυναίκα στην Αλεξάνδρεια.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και τη νύχτα σε πολλές επαρχίες της χώρας.
Από τις 3 Ιουλίου πάνω από 1.000 διαδηλωτές, οπαδοί του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, έχουν χάσει τη ζωή τους από σφαίρες του στρατού και της αστυνομίας ή από οπαδούς της νέας κυβέρνησης που εγκατέστησε ο στρατός.
Στο μεταξύ, τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε επιθέσεις εναντίον του στρατού στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
'Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες τη στιγμή που αυτό περνούσε από στρατιωτικό φυλάκιο, το οποίο δέχθηκε επίθεση με ρουκέτα.
Οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας έχουν κλιμακωθεί και έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην Αίγυπτο, κυρίως στη χερσόνησο του Σινά, μετά την ανατροπή από το στρατό και τη φυλάκιση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: