30.9.11

Χαρούμενοι το πρωί, «ασήκωτοι» εν ώρα εργασίας οι χρήστες του twitter...

Το χιούμορ των χρηστών του Twitter επιχείρησαν να καταγράψουν ερευνητές, μελετώντας τα «τιτιβίσματα» 2,4 εκατομμυρίων χρηστών σε 84 χώρες.

Το αποτέλεσμα: το πρωί υπάρχει καλύτερη διάθεση και περισσότερη όρεξη για πλάκα, ενώ όσο η μέρα περνά και αυξάνεται ο...

όγκος της εργασίας, τα «τιτιβίσματα» σοβαρεύουν.

Οι μελετητές ασχολήθηκαν με τα μηνύματα των χρηστών τα τελευταία δύο χρόνια και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το είδος της εργασίας, η διάρκεια της εργάσιμης μέρας, αλλά και η... νύστα είναι παράγοντες που καθορίζουν τη διάθεση των ανθρώπων που επιλέγουν το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι κοινωνιολόγοι εντόπισαν δύο στιγμές-«κλειδιά», όπου τα «τιτιβίσματα» μαρτυρούν την καλή διάθεση: πολύ νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, γύρω στα μεσάνυχτα.

Είναι προφανές ότι το στρες στη διάρκεια της εργάσιμης (κυρίως) μέρας επηρεάζει και τους χρήστες.

Υπεύθυνοι της έρευνας -η οποία δημοσιεύεται στο Science- ήταν ο Σκοτ Γκόλντερ και ο Μάικλ Μέισι του Πανεπιστημίου του Κορνέλ στη Νέα Υόρκη.

Οι δύο καθηγητές σημειώνουν ότι η άνοδος της κοινωνικής δικτύωσης έδωσε τη δυνατότητα στους επιστήμονες να μετατρέψουν σε δεδομένα όσα μέχρι σήμερα υποθέταμε ότι ισχύουν.

Ένα ακόμα στοιχείο, που μάλλον το περιμέναμε, είναι το εξής: τα θετικά «τιτιβίσματα» αυξάνονται το Σαββατοκύριακο, επίσης το πρωί, αλλά δύο ώρες αργότερα από τις καθημερινές.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: