30.9.11

Το αμόκ φόρων δεν οδηγεί πουθενά...


Toυ Γιώργου Δελαστίκ

Εχει προφανώς χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου η κυβέρνηση Παπανδρέου, αν κρίνει κανείς από το φορομπηχτικό παραλήρημά της των τελευταίων ημερών. Υπουργοί και μανδαρίνοι μηχανεύονται και... εφευρίσκουν απίστευτα διεστραμμένους τρόπους επιβολής νέων φορολογικών βαρών στους πολίτες, συγκρίσιμους μόνο με εκείνους που επέλεγαν πριν από... τριακόσια ή πεντακόσια χρόνια οι φεουδάρχες, οι σατράπες ή οι σουλτάνοι όταν χρειάζονταν λεφτά! Εξαπέλυαν τους φοροεισπράκτορες να εισβάλλουν στα σπίτια των δύστυχων υπηκόων τους και να αρπάζουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους!

Είναι να απορεί κανείς αν κάποιο μέλος αυτής της κυβέρνησης έχει καθίσει να αθροίσει απλώς τους φόρους που έχουν επιβάλει και απαιτούν από τους πολίτες να πληρώσουν τους επόμενους μήνες. Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι κανείς τους δεν το έχει κάνει, ας το κάνουμε εμείς.

Στους τέσσερις μήνες λοιπόν από Σεπτέμβρη μέχρι Δεκέμβρη, η μισή Ελλάδα έχει κατ' αρχάς να πληρώσει τον πρόσθετο φόρο που έχει προκύψει από την πάγια φορολόγηση του εισοδήματός της σε δύο ή τρεις δόσεις, μία κάθε δίμηνο.

Εν συνεχεία όλοι ανεξαιρέτως οι Ελληνες πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα για τους επόμενους έξι μήνες τη δεύτερη φορολόγηση του ίδιου (!) εισοδήματος στο σύνολό του που τους επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου με την οργουελικής φαντασίας ψευδεπίγραφη "έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης"!

Πρόκειται για νέο μόνιμο φόρο ύψους χιλιάδων ευρώ σε αρκετές περιπτώσεις που μάλιστα έχει και μια απίστευτη πρωτοτυπία: οι Ελληνες καλούνται να πληρώσουν φόρο και επί του... φόρου (!!!) που τους πήρε η εφορία κατά τη φορολογία εισοδήματος.

Δεν έχουμε τελειώσει. Μέσα στο μοιραίο αυτό τετράμηνο οι δυστυχείς φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν σε δύο δόσεις και το... ενοίκιο που αποφάσισαν ο Γ. Παπανδρέου και ο Ευ. Βενιζέλος ότι πρέπει να τους καταβάλλει όποιος Ελληνας έχει δικό του σπίτι και μάλιστα μονίμως από εδώ και πέρα - το περιβόητο χαράτσι στα ακίνητα!

Για να κάνουμε το άθροισμα, αυτό σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα υπάρξει μήνας που κάποιος θα καλείται να πληρώσει και πρόσθετο φόρο εισοδήματος και "έκτακτη" μόνιμη εισφορά και χαράτσι ακινήτων!

Να πληρώσει δηλαδή μέσα σε έναν μήνα στην εφορία και 1.000 και 2.000 και 3.000 ευρώ! Καλά, είναι τρελοί; Πού νομίζουν ότι θα βρει ο κόσμος να πληρώσει τόσα λεφτά όταν είναι εργαζόμενος ή μικρομαγαζάτορας; Σε ποιο σύμπαν ζουν και κινούνται οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ; Κάποιοι από αυτούς έχουν βεβαίως προσωπικές περιουσίες εκατομμυρίων, αλλά στη χώρα που δυστυχώς για όλους μας τους έλαχε να κυβερνούν θα διαπιστώσουν ότι το κίνημα "Δεν έχω!" θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στα φορολογικά έσοδα από το κίνημα "Δεν πληρώνω!".

Οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που θα έπαιρναν τα σπίτια του κοσμάκη, ισχυριζόταν η προπαγάνδα της μετεμφυλιακής Δεξιάς τη δεκαετία του 1950 και του 1960, αλλά να που το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που μπήκε στα σπίτια όλων των Ελλήνων μισόν αιώνα αργότερα και απαιτεί μόνιμα λύτρα για να μην τα κατασχέσει!

Εχει αποχαλινωθεί πάντως η κυβέρνηση. Αφού μπήκε στα σπίτια μας και μας ζητάει νοίκι αλλιώς θα μας κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα, αποφάσισε να βάλει χέρι και στις... αποταμιεύσεις όλων των Ελλήνων! Γιατί φυσικά δεν υπάρχει άνθρωπος σ' αυτή τη χώρα που να αμφιβάλλει ότι η απαίτηση της κυβέρνησης από του χρόνου να αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις όλες οι καταθέσεις όλου του πληθυσμού αποκαλύπτει την πρόθεση της κυβέρνησης Παπανδρέου να βάλει άγριο χέρι και στις... καταθέσεις του κοσμάκη!

Θα δοθεί έτσι τέλος στο άγχος των Ελλήνων που ρωτούν αγωνιωδώς τι να κάνουν με τις καταθέσεις τους για να μην τις χάσουν! Απλούστατα, θα τους τις "φάει" σταδιακά η κυβέρνηση μέσω της φορολόγησής τους!

Παράλληλα, η κυβέρνηση Παπανδρέου ετοιμάζεται να φορολογήσει από του χρόνου για... τέταρτη (!) φορά το ίδιο εισόδημα με το κόλπο των αποδείξεων που θα πρέπει να ανέρχονται στο 50% ή 60% του εισοδήματος.

ΦΟΡΟΛΑΙΛΑΠΑ
Βέβαιο αποτέλεσμα η χρεοκοπία μας

Η ακατάσχετη αιμορραγία του εισοδήματος των Ελλήνων που προκαλεί η διαρκής επιβολή φόρων εκ μέρους της κυβέρνησης θα έχει ως αναπότρεπτο αποτέλεσμα τη χρεοκοπία του λαού, των επιχειρήσεων και της χώρας μας. Τα χρήματα που αρπάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου από τους πολίτες αφαιρούνται από την αγορά. Οδηγούν έτσι σε συρρίκνωση του τζίρου ή και στο κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, άρα σε απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Αμεση συνέπεια είναι η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, νέα καταβαράθρωση επομένως των συντάξεων, αλλά και εξαθλίωση των ανέργων - και όλα αυτά μόνο και μόνο για να πληρώνει η κυβέρνηση τους δανειστές της.
ETHNOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: