30.9.11

Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης οι τράπεζες...


Βροχή τα αιτήματα για νέες αναχρηματοδοτήσεις παλιών δανείων στα τραπεζικά καταστήματα από πελάτες – δανειολήπτες, που αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με... εκτιμήσεις αρμοδίων τραπεζικών παραγόντων, σε ημερήσια βάση εξετάζονται περί τους 10 φακέλους κατά μέσο όρο, ενώ πολλαπλάσια είναι τα τηλεφωνήματα που γίνονται σε άλλους προκειμένου να φανούν πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Κι όλα αυτά υπό τη σκιά των ελεγκτών της BlackRock, οι οποίοι κάνουν φύλλο – φτερό τα δανειακά χαρτοφυλάκια των πιστωτικών ιδρυμάτων, που καλούνται να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο, το οποί ζητά 55 πειστικές απαντήσεις σε αντίστοιχα κρίσιμα θέματα.

Τα πρώτα συμπεράσματα από αυτή την διαδικασία μόνο αισιόδοξα δεν είναι για την κατάσταση των χαρτοφυλακίων, τα οποία – όχι όλα πάντως – θα χρειασθούν μια γερή δόση αναδιάρθρωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ισολογισμούς των τραπεζών.

Στο μεταξύ, το κλίμα στην αγορά βαραίνει, η ψυχολογία των καταναλωτών χειροτερεύει και η ρευστότητα έχει παραδώσει πνεύμα εδώ και καιρό…
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: