30.9.11

Βαθμολόγιο και μισθολόγιο στο επίκεντρο του υπουργικού...


Βαθμολόγιο στο δημόσιο τομέα και ενιαίο μισθολόγιο ήταν το αντικείμενο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Όσον αφορά στο βαθμολόγιο, μεταξύ των βασικών αλλαγών του νομοσχεδίου είναι:

Η κατάταξη των υπαλλήλων σε έξι συνολικά βαθμίδες, από πέντε που... είναι σήμερα.

Η θεσμοθέτηση της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης, που καθορίζει τον τρόπο τόσο των βαθμολογικών προαγωγών, όσο και της μισθολογικής εξέλιξης. Στην ουσία συνδέει τις αποδοχές ως κίνητρο για τη διάκριση και τη βαθμολογική προαγωγή.

Αναφερόμενοι στο ενιαίο μισθολόγιο οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Κουτρουμάνης, είπαν σε συζήτηση με δημοσιογράφους ότι το 7% των μισθών θα βελτιωθούν το 60 έως 70% θα μείνουν ίδιοι και οι υπόλοιποι θα μειωθούν από 20 έως 40%.

Η εργασιακή εφεδρεία θα συζητηθεί σε νέο υπουργικό συμβούλιο, την Κυριακή, καθώς η κυβέρνηση φέρεται να διαπιστώνει συνταγματικά κωλύματα.

Το θέμα εξάλλου απασχόλησε και τη συνάντηση του υπουργού οικονομικών με την τρόικα.

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «η συμφωνία της 21ης Ιουλίου καθορίζει το πλαίσιο των κινήσεων της κυβέρνησης».

«Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, αυτές και μόνο αυτές, καθορίζουν το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε ότι «πρέπει εμείς να είμαστε συνεπείς σ΄αυτό το πλαίσιο» και χαιρέτησε την «γενναία», όπως την χαρακτήρισε, στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για την ρύθμιση του τέλους στα ακίνητα.

«Μακάρι να έδειχναν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις την ίδια υπευθυνότητα», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται κανένας να εκμεταλλεύεται τον πόνο του λαού και να αναμοχλεύει πάθη.

«Όλοι είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στην κοινωνία για να προχωρήσουμε το σχέδιο μας», κατέληξε.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος διευκρίνισε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ότι δε θα γίνει αναδρομικός έλεγχος των καταθέσεων, εκτός από τις περιπτώσεις που υπάρχουν υπόνοιες για εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Εν τω μεταξύ στο υπουργικό, υπήρξε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του Μιλτιάδη Παπαιωάννου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν ο πρώτος αναφέρθηκε στο θέμα των αποδείξεων και τη σύγχυση που προκαλεί στους πολίτες και ο δεύτερος τον κατηγόρησε ότι μεταφέρει στο υπουργικό το κλίμα που δημιουργούν τα μέσα ενημέρωσης...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: