29.9.11

Εντείνονται οι έλεγχοι στην Ιεράπετρα για το παραεμπόριο...


Tο παραεμπόριο έχει εξελιχθεί πλέον σε μάστιγα...
Σε εντατικούς καθημερινούς ελέγχους προχωρεί η Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας για το παραεμπόριο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που διέπουν πλέον τη λειτουργία της από τη φετινή χρονιά.

Το παραεμπόριο, τα τελευταία χρόνια, έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για το επίσημο εμπόριο και στην περιοχή της Ιεράπετρας, γεγονός που...
πλήττει σοβαρά την τοπική οικονομία.

Ωστόσο, από φέτος το καλοκαίρι, μετά τον πρόσφατο νόμο με τον οποίο ενισχύθηκαν οι ελεγκτικές αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και έχει πλέον τις ελεγκτικές αρμοδιότητες του Σ.Δ.Ο.Ε, εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι στην περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, με αποτέλεσμα να προχωρήσει η Δημοτική Αστυνομία στην βεβαίωση 12 παραβάσεων για «Έλλειψη αδείας», 4 παραβάσεων για «Στέρηση τιμολογίων και λοιπών παραστατικών» και στην κατάσχεση 1.257 προϊόντων απομίμησης (αθλητικά υποδήματα, εργαλεία, DVD , παιχνίδια κλπ).

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί τέλος, πως με τη νέα ρύθμιση (Ν.3982/2011 άρθρο 74 και παρ. 11) τροποποιείται το πλαίσιο που διέπει την κατάσχεση και καταστροφή των παράνομων προϊόντων, με στόχο την ουσιαστική απλοποίηση και επιτάχυνση των συγκεκριμένων διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται για πρώτη φορά η επιτόπια καταστροφή των παράνομων προϊόντων που κατάσχονται από τον ελεγκτικό μηχανισμό με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: