30.9.11

Απλήρωτοι έμειναν οι εργαζόμενοι του Ωνασείου...


Δόθηκε ένα έναντι στους χαμηλόμισθους - Υποσχέσεις πληρωμής για την Τρίτη...
Αδειους βρήκαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, το πρωί της Παρασκευής, πολλοί εργαζόμενοι του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
Ο Σεπτέμβριος τελείωσε, γιατροί και εργαζόμενοι όμως, που...
έχουν μισθό μεγαλύτερο των 1.800 ευρώ, δεν πληρώθηκαν ούτε ένα ευρώ. Χρήματα δόθηκαν μόνο σε όσους λαμβάνουν μικρότερο μισθό, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αναμένεται να πληρωθούν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Η «στάση πληρωμών» δεν ανακοινώθηκε επισήμως από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Πριν από τρεις ημέρες όμως, εκπρόσωποι του Ωνασείου ενημέρωσαν ανεπίσημα εργαζόμενους ότι «υπάρχει πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Νοσοκομείου αιτιολόγησε την αναβολή της μισθοδοσίας στην πιεστική ανάγκη να καταβληθούν άμεσα οι υποχρεώσεις της επιχείρησης προς το ΙΚΑ και την εφορία. Δεν έλαβε όμως υπόψη της την υποχρέωση των εργαζομένων για την καταβολή της πρώτης δόσης του πολυεκκαθαριστικού της εφορίας, πέραν της κάλυψης των υπολοίπων αναγκών τους.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, επειδή οι Ασφαλιστικοί Οργανισμοί οφείλουν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο 54 εκατ. ευρώ. Απ' αυτά, 20 εκατ. ευρώ είναι οφειλές του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: