29.9.11

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας επιμένει ...Αφρικανικά !...


www.best-tv.gr
Ο Καραμπάτος χωρίς να έχει καταλάβει τι γίνεται δίπλα του όπως φαίνεται, συνεχίζει τις εμμονές του πρώτα με την Λιβύη και τώρα με την Αίγυπτο που όλοι ξέρουμε ότι εκεί γίνετε πόλεμος!! να προτείνει και να συζητά πράγματα αδιανόητα όπως θα δείτε ποιο...
κάτω σε δελτίο τύπου που μας έστειλε το οποίο διαβάζοντας το βγάλτε τα συμπεράσματα σας…
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταιγισμός δελτίων τύπου προς τα ΜΜΕ είναι κάτι το φοβερό από το επιμελητήριο, που όλα δεν προσφέρουν τίποτε αν τα κρίνει κανείς με το αποτέλεσμα τους, καθότι είναι από ότι φαίνετε για να γεμίζουν τις σελίδες των εφημερίδων και να κάνουν προβολή όπως νομίζει ο κ Καραμπάτος στον ίδιον 2 μήνες πριν τις εκλογές του θεσμού. Ημαρτον…..
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28/09/2011
«Στο ΕUROMED INVEST FORUM, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2011 συμμετείχε με επιτυχία το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, μετά από τιμητική πρόσκληση και κάλυψη των δαπανών εκ μέρους του διοργανωτή δηλ. του Επιμελητηρίου της Αλεξάνδρειας.
Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, παρουσιάστηκε το «Στρατηγικό πλάνο δράσης της ASCAME 2012 -2016», δηλαδή της Ένωσης των Μεσογειακών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας, σύμφωνα με το οποίο ενισχύεται ο ρόλος των Επιμελητηρίων αλλά και του ιδιωτικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία στην περιοχή της Μεσογείου. Ως στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές δράσης για το διάστημα 2012 -2016 ορίζονται οι ακόλουθες:
1. Ο ιδιωτικός τομέας, από θεατή σε δράστη
2. Προώθηση γυναικείας επιχειρηματικότητας
3. Η Αξία της καλής διακυβέρνησης
4. Δέσμευση για την ανταγωνιστικότητα
5. Καινοτομία και επιχειρηματικό πνεύμα
6. Μεσογειακή Κοινωνική Ευθύνη
7. Προώθηση Πράσινης Οικονομίας
ενώ τα προτεινόμενα εργαλεία και δομές σε μεσογειακό επίπεδο είναι:
• Δημιουργία της Μεσογειακής Τράπεζας
• Δημιουργία Κέντρου Συνεργασίας Ιδιωτικού-Δημοσίου Τομέα
• Δημιουργία του Μεσογειακού Κέντρου Τουρισμού
• Δημιουργία Κέντρου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
• Δημιουργία Κέντρου Μεταφορών
• Δημιουργία Κέντρου Διαιτησίας
• Δημιουργία Κέντρου Κοινωνικής Ευθύνης
Την 2η και τελευταία ημέρα του φόρουμ έγινε επίσης απολογισμός του προγράμματος «INVEST IN MED», στο οποίο μετέχει και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος και διαφόρων projects, που χρηματοδοτήθηκαν από το 2008 έως σήμερα.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους κ.κ. Προέδρους των Επιμελητηρίων της Ντέρνα της Λιβύης και της Αλεξάνδρειας στους οποίους παρουσιάσαμε τη “Μελέτη Βιωσιμότητας” της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Καλαμάτα και φυσικά αντιμετωπίσθηκε με ενθουσιασμό.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης δικτυακά στρογγυλά τραπέζια, σε ένα των οποίων συμμετείχε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, παρουσιάζοντας τις συνδυασμένες δράσεις του για τον Τουρισμό και το Γραφείο Υποδοχής Συνεδρίων, Επισκεπτών και Θεματικών Μορφών Τουρισμού Μεσσηνίας.»
Εδώ δεν ταιριάζει η παροιμία «εδώ ο κόσμος καίγεται και το …χτενίζεται..?»

Δεν υπάρχουν σχόλια: