29.9.11

Προκαταρκτική έρευνα στα υπό κατάληψη σχολεία διέταξε ο Άρειος Πάγος...


Εντολή για προκαταρκτική έρευνα για τυχόν διάπραξη αδικημάτων σε όλα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη έδωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωαν. Τέντες. Στο μεταξύ, συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στο νέο νόμο και τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές και...

φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι Αρχές καλούνται να ερευνήσουν εάν διαπράττονται τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητης φθοράς και κλοπής και εάν διαπράττεται σε περιπτώσεις παρατεταμένης εγκληματικής συμπεριφοράς από νέους το αδίκημα της παραμέλησης ανηλίκου από τους γονείς τους.

Όπως υπογραμμίζει ο κ.Τέντες θα πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να ζητείται η συμβολή του εκπαιδευτικού προσωπικού "οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις", όπως υποστήριξε.

Σύμφωνα με πηγές από την Εισαγγελία, στις περιπτώσεις που υπάρχουν καταστροφές στα σχολεία, για να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση πρέπει ο διευθυντής της σχολικής μονάδας να ενημερώσει τις αρχές, ότι παρά τη θέλησή τους στους χώρους του σχολείου έχουν εισέλθει εξωσχολικά άτομα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν αδράνησε στο θέμα των καταλήψεων, υποστηρίζοντας ότι αν και έχουν ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας κατάλογο των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει κάποια ενημέρωση.

Παραγγελία προς τις αστυνομικές αρχές σχετικά με τα υπό κατάληψη σχολεία της Αθήνας έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου. Με αυτή ζητά να πραγματοποιηθούν έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν τελούνται αυτόφωρα ή αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύει να προχωρήσουν σε σχηματισμό δικογραφιών.

Στο μεταξύ, σήμερα στην πρωτεύουσα μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και απέκλεισαν για λίγη ώρα το υπουργείο Παιδείας.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές πορείες από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων φοιτητικών συλλόγων σε κατάληψη, και από μαθητές διαφόρων σχολείων που διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις σε βιβλία, καθηγητές και υποδομές. Συνολικά στη Θεσσαλονίκη τελούν υπό κατάληψη 88 σχολεία.

Απεργία καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πενθήμερη απεργία, από τις 10 έως 14 Οκτωβρίου, αποφάσισε το Κ.Σ. Του Συλλόγου Διδασκόντων (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, που διαμαρτύρεται για τον νέο νόμο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: