30.9.11

Μπανόν: «Δεν τόλμησε να με κοιτάξει στα μάτια ο Στρος-Καν»...


«Υπερόπτη και ψυχρό» χαρακτήρισε σε δηλώσεις της τον Ντομινίκ Στρος-Καν η γαλλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Τριστάν Μπανόν, μετά τη χθεσινή στάση που... κράτησε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην τετ-α-τετ συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της κατ' αντιπαράσταση εξέτασής τους.

«Είχα μπροστά μου τον ίδιο Στρος-Καν που είδα στην τηλεόραση, με την ίδια αλαζονεία, την ίδια ψυχρότητα» είπε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

«Πίστευα ότι θα απολογηθεί, τουλάχιστον για τα όσα έχει παραδεχθεί μέχρι τώρα. Τον κοίταζα συνεχώς, εκείνος δεν τόλμησε να με κοιτάξει στα μάτια» πρόσθεσε.

Η Τριστάν Μπανόν δήλωσε ότι επιμένει στην κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον της το 2003. «Υπήρξε απόπειρα βιασμού και το επανέλαβα αυτό» είπε.

Δήλωσε ότι η κατ' αντιπαράσταση εξέταση ήταν μια «πρώτη νίκη» για την ίδια. Ηταν εκείνη, άλλωστε, που το είχε προτείνει .

Είπε ότι μπροστά στους αστυνομικούς, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ δήλωσε είτε ότι είχε ξεχάσει τι συνέβη είτε υποστήριξε ότι οι κατηγορίες της αποτελούν φαντασιοπληξίες.

Δήλωσε δε ότι δεν νιώθει μίσος για τον Στρος-Καν, αλλά μόνο περιφρόνηση. «Τον περιφρονώ όπως με περιφρονεί και εκείνος» είπε και υποστήριξε ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έχει βάλει ανθρώπους να τη δυσφημούν.

«Ηξερα ότι θα τα έβρισκα "σκούρα", όπως και η Ναφισάτου Ντιάλο στις ΗΠΑ» επισήμανε, αναφερόμενη στην καμαριέρα που κατηγόρησε τον Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση.

«Μια ομάδα ανθρώπων δημοσίων σχέσεων προσπαθούν να κάνουν τους πρώην μου να πουν ότι είμαι ανισόρροπη, να δείξουν ότι είχα χαοτική παιδική ηλικία, ότι κοιμάμαι με τον δικηγόρο μου» είπε.

«Σε ποια χώρα επιτίθεται κάποιος στον δικηγόρο μου, στην παιδική μου ηλικία, στην οικογένειά μου, στον πατέρα μου, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν ήμουν θύμα απόπειρας βιασμού;» αναρωτήθηκε η γαλλίδα δημοσιογράφος.

Η Τριστάν Μπανόν αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του Στρος-Καν να μπει τέλος στην υπόθεση της Νέας Υόρκης, επικαλούμενος διπλωματική ασυλία.

«Αναρωτιέμαι: ένας αθώος άνθρωπος θα χρειαζόταν ασυλία; Εάν με κατηγορούσαν άδικα για κάτι δεν θα χρειαζόμουν διπλωματική ασυλία. Τι σημαίνει διπλωματική ασυλία; Οτι έχεις το δικαίωμα να προσπαθείς να επιτεθείς σε γυναίκες, να προσπαθείς να τις βιάσεις, να τις βιάζεις;»
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: