30.9.11

Σφαγή γαλάζιων στην Α' Αθηνών για μια θέση στη Βουλή...

«Σκοτωμός» γίνεται στη Νέα Δημοκρατία μεταξύ των υποψηφίων στην Α' Αθηνών για μια θέση στη νέα Βουλή καθώς τα πρόσωπα είναι πολλά και οι θέσεις λίγες. Κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους μάλιστα έχουν παραγγείλει ήδη έρευνες για να...

μετρήσουν την προσωπική τους απήχηση.

Ο μόνος που δεν έχει λόγους να ανησυχεί ούτε για την εκλογή του ούτε για την πρωτιά είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος χωρίς την παρουσία πλέον της Ντόρας Μπακογιάννη στο ψηφοδέλτιο, είναι βέβαιο ότι θα την εξασφαλίσει και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Από κει και πέρα τα πράγματα είναι εντελώς συγκεχυμένα καθώς και από τις έρευνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα δεν υπάρχει κάποια υποψηφιότητα που να ξεχωρίζει με διαφορά από τους υπόλοιπους. Από τους νυν βουλευτές, ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει απομείνει χωρίς το πάλαι ποτε ισχυρό μηχανισμό του και είναι απομονωμένος από τη Συγγρού που δεν επιθυμεί την επανεκλογή του σε καμία περίπτωση. Το πλεονέκτημα του είναι η καλή του προσωπική σχέση με εκδοτικά συγκροτήματα και δημοσιογράφους που του εξασφαλίζει μεγάλη προβολή. Ο κ. Παυλόπουλος ποντάρει πολλά και σε μια κίνηση στήριξης του από τον Κώστα Καραμανλή με τον οποίο διατηρεί καθημερινή επικοινωνία, κίνηση πάντως που μάλλον δύσκολα θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Μεγάλη στήριξη σε επίπεδο ΜΜΕ θα έχει και η Όλγα Κεφαλογιάννη που «μετακόμισε από το Ρέθυμνο, δραστηριοποιείται έντονα στη Βουλή κι έχει ξεκινήσει μήνες τώρα τις επισκέψεις σε Τοπικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας από τον Κολωνό ως το... Κολωνάκι.

Μαζί με την Ολγα Κεφαλογιάννη, τα άλλα τρία πουλεν του Αντώνη Σαμαρα είναι ο Νότης Μηταράκης, οι Βασίλης Κικίλας κα ο Μανώλης Αγγελάκας. Ο κ. Μηταράκης με την ιδιότητα του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας έχει μεγάλη παρουσία λόγω επικαιρότητας στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Αντίθετα, τόσο ο Κ. Κικίλιας όσο και ο κ. Αγγελάκας στηρίζονται περισσότερο στη δουλειά «μυρμηγκιού» που κάνουν στις Τοπικές Οργανώσεις του κόμματος.

Αντίθετα, αυτός που δεν προσβλέπει σε βοήθεια από τον Αντώνη Σαμαρά είναι ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος δεν έχει και μεγάλες συμπάθειες στη Συγγρού. Ωστόσο, λόγω της θητείας του στο δήμο διατηρεί έναν αξιόλογο προσωπικό μηχανισμό στελεχών και καλές σχέσεις με τα ΜΜΕ. Ήδη δραστηριοποιείται έντονα και σε κομματικό επίπεδο και θεωρείται βέβαιο ότι θα καταφέρει να εκλεγεί καθώς διαθέτει καλό πέρασμα στο σκληρό Νεοδημοκρατικό κοινό.

Άγρια μάχη θα δοθεί και από τις άλλες δυο νυν βουλευτίνες , την Φωτεινη Πιπιλή η οποία έχει καλό πέρασμα τόσο στις πιο υποβαθμισμένες όσο και στις πιο... σικάτες συνοικίες της Αθήνας και την Ελίζα Βόζεμπεργκ η οποία έχει το πλεονέκτημα ότι διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια μεγάλη προεκλογική εκστρατεία. Παράλληλα μπορει να ποντάρει και στην βοήθεια του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον οποίο διατηρεί καλή σχέση.

Ερωτηματικό παραμένει η Μαριέτα Γιαννάκου η οποία έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφια αλλά λόγω της παρουσίας της στην Ευρωβουλή δεν διαθετει πλέον τον μηχανισμό που θα μπορούσε να στηρίξει την υποψηφιότητα της.

Τέλος, την τύχη τους θα δοκιμάσουν ξανά η Ελενα Κουντουρά, ο Διονύσης Παπαδόγγονας ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα είναι υποψήφιος και θα έχει την προσωπική στήριξη Σαμαρά με τον οποίο τον συνδέει στενή φιλία από την κοινή θητείας τους ως ευρωβουλευτες ο Μανώλης Μαυρομάτης.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: