30.9.11

Φιλιππίνες: Τους 43 νεκρούς έφτασαν οι νεκροί από τον τυφώνα Νεσάτ...


Σαράντα τρεις νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, είναι τα θύματα του τυφώνα Νεσάτ που έπληξε τις Φιλιππίνες στις αρχές της εβδομάδας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας, η οποία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει αύριο, Σάββατο μια νέα καταιγίδα.

Τριάντα άνθρωποι, στην ...


πλειοψηφία τους αλιείς που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των αρχών και ταξίδεψαν με τα αλιευτικά τους, εξακολουθούν αγνοούνται, ανακοίνωσε το Συμβούλιο Διαχείρισης και Μείωσης των Κινδύνων σε φυσικές καταστροφές.

Ο τυφώνας Νεσάτ σάρωσε την Τρίτη τις βορειοανατολικές ακτές του νησιού Λουζόν, του μεγαλύτερου της χώρας όπου κατοικεί σχεδόν το ήμισυ των 90 εκατομμυρίων κατοίκων των Φιλιππίνων. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 170 χλμ. την ώρα, ενώ οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανέρχεται ο αριθμός των πλημμυροπαθών ενώ ένας ακόμη τυφώνας, ο Νάλγκε, προσεγγίζει σήμερα τις ακτές των Φιλιππίνων.

«Το πρόβλημά μας είναι ότι τα νερά των βροχών υποχωρούν με αργό ρυθμό, τεράστιες περιοχές, κυρίως αγροτικές, εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένες και τα νερά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπεσαν στα βουνά, ακόμη κατεβαίνουν προς τις πεδιάδες», δήλωσε ο Γκρασιάνο Γιουμούλ αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Όταν ο Νάλγκε θα πλήξει την περιοχή μας, θα φέρει μαζί του όλες τις βροχές των μουσώνων από νοτιοδυτικά και αυτές οι νέες βροχοπτώσεις θα εντείνουν ακόμη περισσότερο τις πλημμύρες», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABS-CBN.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: