30.9.11

Εφέτη-ανακριτή για την ΕΛΣΤΑΤ ζητεί ο Δικηγορικός Σύλλογος...



Τον ορισμό εφέτη-ανακριτή για τη διερεύνηση των καταγγελιών Γεωργαντά σχετικά με την αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ ζητεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Αδαμόπουλος, με... μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Δικαιολογώντας την παρέμβασή του, αναφέρει ότι ο ΔΣΑ έχει καθήκον να προστατεύει τα δικαιώματα των μελών του αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών, παρεμβαίνοντας σε κάθε ζήτημα μείζονος εθνικού ή κοινωνικού συμφέροντος, γι' αυτό και ζητεί από τις δικαστικές αρχές την άμεση και επείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να υποστούν οι ένοχοι (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί κ.λπ.) την παραδειγματική τιμωρία για τις αξιόποινες πράξεις που τυχόν αποδειχθεί ότι διέπραξαν.

Οπως σημειώνει, έχει καταγγελθεί ότι η ΕΛΣΤΑΤ παράνομα διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-12% σε 15,4%, που είχε τελικό αποτέλεσμα την υπογραφή του Μνημονίου και την επιβολή, εξαιτίας αυτού, στη χώρα σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων, όπως εργασιακή εφεδρεία, βαρύτατα φορολογικά μέτρα, εκποίηση δημόσιας περιουσίας, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ. σε βάρος του ελληνικού λαού.

Στην οκτασέλιδη αναφορά του επικαλείται τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Ε», ενώ κάνει εκτενή αναφορά στις αντιφάσεις της κυβέρνησης, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2010, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει χρήση του μηχανισμού στήριξης.

«Σήμερα, σχεδόν 17 μήνες μετά τη λήψη της σημαντικής και ιστορικής για την πορεία του ελληνικού κράτους απόφασης για ένταξη στο μηχανισμό στήριξης, η ελληνική κοινωνία, που βιώνει τις συνέπειες της προσφυγής στο μηχανισμό, υφιστάμενη διεθνή διασυρμό και δυσφήμιση της χώρας, διαρκείς φοροεπιδρομές και περικοπές κεκτημένων δικαιωμάτων, συνταράσσεται από τις αποκαλύψεις της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά, αναφορικά με το ύψος του ελλείμματος και τον τρόπο υπολογισμού του».

Ως μάρτυρες προτείνει τον πρόεδρο και τέως αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Αν. Γεωργίου και Ν. Λογοθέτη αντίστοιχα, τη Ζωή Γεωργαντά, τον Δημ. Τσοβόλα, το βουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη και τους καθηγητές Γ. Κασιμάτη και Επ. Μαριά.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: