1.5.24

Στο φουλ οι εκλογικές μηχανές...



Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι θα αξιοποιηθεί κάθε λεπτό μέχρι τις προσεχείς κάλπες προκειμένου το μήνυμα του κόμματος να φτάσει σε όλη τη χώρα...Αισιοδοξία επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον δρόμο προς τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Τόσο οι δημοσκοπικές μετρήσεις όσο και η δυναμική που διαπιστώνει ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τις περιοδείες του δημιουργούν ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθιστώντας σαφές πως θα αξιοποιηθεί κάθε λεπτό μέχρι τις προσεχείς κάλπες προκειμένου το μήνυμα του κόμματος να φτάσει σε όλη τη χώρα, ειδικότερα σε μία περίοδο που οι πολίτες «βράζουν» με τις κυβερνητικές επιλογές.

Το μήνυμα της κάλπης

Οπως φαίνεται, η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση πρόκειται να έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμαναν πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όσο και η ίδια η κυβέρνηση θα κριθούν με βάση τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και όχι των προηγούμενων ευρωεκλογών. 

Όσον αφορά τον στόχο της πολιτικής ανατροπής που έχει θέσει ο Στ. Κασσελάκης, αυτός σχετίζεται επί της ουσίας με το «γκρέμισμα» της κυριαρχίας της Ν.Δ. στο πολιτικό σκηνικό, που θα σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις.

 Στόχος, λοιπόν, της Κουμουνδούρου -με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έναντι της Ν.Δ.- είναι να προκληθούν ανεπούλωτα τραύματα στο στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επιστροφή από το Αιγαίο

Η «ναυτική» περιοδεία του Στ. Κασσελάκη δεν ήταν επιτυχημένη επειδή απλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους νησιώτες με αδιαμεσολάβητο τρόπο. Στο επίκεντρο των 20 και πλέον επισκέψεων βρέθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες των πολιτών που ζουν μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας και συνήθως περνούν κάτω από τα κρατικά «ραντάρ». 

Πρόκειται για μία καινούργια φιλοσοφία, όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά, κληθείσα να σχολιάσει την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Αιγαίο. Η επιλογή να «σπαταληθούν» δέκα ημέρες της προεκλογικής περιόδου για τη νησιωτικότητα ήταν πολιτική απόφαση. «Δεν ήταν μια επίσκεψη για τις ψήφους. Θα πει κανείς ότι σε ένα μικρό νησί, για παράδειγμα στην Αμοργό, τι μπορεί να κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Αυτό θέλω να επισημάνω, ότι πήγε και σε πολύ μικρά νησιά που δεν υπάρχει εκλογική βάση» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: