14.5.24

Τα πήρε πίσω ο Ερντογάν...



Δια αντιπροσώπου...

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις του μίλησε για 1.000 τραυματισμένα μέλη της Χαμάς που νοσηλεύονται στη χώρα του, αλλά Τούρκος αξιωματούχος «διόρθωσε» τη δήλωση του προέδρου...
Όταν αντέδρασε στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μια δήλωση που λίγο αργότερα Τούρκος αξιωματούχος έσπευσε να διορθώσει. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, 1.000 μέλη της Χαμάς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας του.

Μετά τη συνάντηση που είχαν στο προεδρικό μέγαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησαν να επικεντρωθούν στη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ωστόσο, ήταν εμφανή μερικά από τα σημεία τριβής: η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αλλά και το Μεσανατολικό και κυρίως το ζήτημα της Χαμάς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση τη Χαμάς. Αμέσως μόλις τελείωσε τις δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει σε αυτό. Και τότε αναφέρθηκε σε 1.000 μέλη της Χαμάς που βρίσκονται στην Τουρκία.

«Θα μας λυπούσε αν αποκαλούσατε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Δεν βλέπουμε τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση… Περισσότερα από 1.000 μέλη της Χαμάς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Λίγη ώρα αργότερα, Τούρκος αξιωματούχος «μάζεψε» αυτή τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι ο ηγέτης της χώρας έκανε λάθος και στην πραγματικότητα αναφερόταν σε Παλαιστίνιους από τη Γάζα.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε λάθος, εννοούσε ότι νοσηλεύονται 1.000 άτομα από τη Γάζα, όχι μέλη της Χαμάς», δήλωσε ο εν λόγω Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters, ο οποίος μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: