14.5.24

Ανακατεύουν τα τραπουλόχαρτα στο Μαξίμου...Με τα υλικά της τοξικότητας και του εξωραϊσμού του κυβερνητικού έργου επιχειρεί η Ν.Δ. να καλύψει το έλλειμμα θετικής ατζέντας και οραματικού λόγου στην τελική ευθεία προς την ευρωπαϊκή κάλπη. Ο «μάγος της επικοινωνίας»...

Σταν Γκρίνμπεργκ ανακατεύει πλέον τα ίδια τραπουλόχαρτα κι απλώς προσπαθεί να αλλάξει το μοίρασμα. 

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού δίνει το χαρτί του «μεταρρυθμιστή» και του εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας στον ίδιο τον προϊστάμενό του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφεξής θα επιχειρήσει να ξορκίσει τη χαλαρή ψήφο πλάθοντας ένα φαραωνικό success story που θα καλύπτει μεγάλο εύρος πεδίων. 

Μια σχετική πρόβα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του 79χρονου Γκρίνμπεργκ, πραγματοποίησε την Παρασκευή με ντεκόρ την όμορφη Χίο. Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να οικειοποιηθεί για λογαριασμό της κυβέρνησής του τη μείωση των προσφυγικών ροών («η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν η πρώτη που ασχολήθηκε με τα ζητήματα της εξωτερικής φύλαξης των συνόρων»), ενώ ισχυρίστηκε πως η κυβέρνησή του αύξησε τα εισοδήματα, βελτίωσε τις δομές της Υγείας και μείωσε την ανεργία σε βαθμό, όπως είπε, που ακούει παράπονα από τους εργοδότες διότι «δεν βρίσκουν» εργαζόμενους.

Την ίδια μέρα ωστόσο η εφημερίδα-ναυαρχίδα της παράταξης Καθημερινή αναδείκνυε τα 80.000 κενά στον τουριστικό κλάδο και οι απολυμένοι -από την ΚΥΑ της κυβέρνησης- εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιούσαν ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Οι συστάσεις που έχει λάβει ο πρωθυπουργός από τον σύμβουλό του είναι να αποφεύγει τις οξείες αναφορές προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, και δη την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τον ρόλο αυτόν έχει αναλάβει να υπηρετήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Παύλος Μαρινάκης, με την αναπαλαίωση ρητορικών σχημάτων που θεμελίωσαν το άλλοτε αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, επιχειρεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους που γοητεύτηκαν κάποτε από το φιλελεύθερο προσωπείο του Κ. Μητσοτάκη, αλλά έκτοτε έχουν αποστασιοποιηθεί από τη Ν.Δ. Δεν είναι τυχαίο ότι προχθές τον κυβερνητικό εκπρόσωπο συνέδραμε στη ρίψη λάσπης ένας από τους προκατόχους του. Ο Στέλιος Πέτσας, από τα πιο έμπιστα στελέχη του πρωθυπουργού, δεν δίστασε να εξομοιώσει τον Στέφανο Κασσελάκη με τους καταδικασμένους φασίστες.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές αφήνουν να διαρρεύσει ότι σ’ αυτό το προεκλογικό έργο που έχει ανέβει είναι σαφής η διανομή ρόλων, αλλά λείπει το ισχυρό σενάριο που θα λειτουργήσει ως μοχλός συσπείρωσης. Το αφήγημα των μεταρρυθμίσεων, ήτοι τα μη κρατικά ΑΕΙ, η επιστολική ψήφος, η αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη, τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, δεν ασκούν έλξη στους πολίτες, όπως μεταφέρουν τα γαλάζια κλιμάκια από τις περιοδείες τους.

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: