14.5.24

Και η Σάττι στα χειρόγραφα του Ιησού...



Είναι εντυπωσιακό ότι η υποκρισία με το πανηγυράκι της Eurovision προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον ακόμη και σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές. Διότι «no politica» με αβάντα σε Ισραήλ και Ουκρανία, κόψιμο ενοχλητικών χωρών, θάψιμο διαδηλώσεων και αποδοκιμασιών...

δεν γίνεται.

Μέχρι και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς «τα πήρε στο κρανίο» και κατήγγειλε στο Politico την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης (ΕΒU) να απαγορεύσει τις σημαίες της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια του τελικού. «Είναι συγκλονιστικό, δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση. Μόνο οι ευρωσκεπτικιστές και οι εχθροί της Ευρώπης κερδίζουν», είπε μεταξύ άλλων και προανήγγειλε ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις. Μπορεί σε δύο πολέμους στη γειτονιά της η Ε.Ε. να παριστάνει τον αμήχανο μπούφο, αλλά τουλάχιστον σε θέματα-φωτιά όπως η Eurovision δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Μπράβο!

● Είχα και την απορία γιατί ορισμένοι υμνητές της κυβέρνησης -οι επονομαζόμενοι και κούλιγκαν- ξεσπάθωσαν με τέτοιο πάθος σε ΜΜΕ και social media κατά της Μαρίνας Σάττι για ένα χασμουρητό. Μετά άκουσα και τη χθεσινή επίπληξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, «να προσέχει πώς συμπεριφέρεται», και κατάλαβα. Εντάξει, κακώς υπέπεσε στο «κακούργημα» του χασμουρητού η τραγουδίστρια, αλλά μην της πάρουμε και το κεφάλι. Δεν οργάνωσε παράγκα υποκλοπών ούτε συγκαλύπτει τραγωδίες σαν τα Τέμπη.

● Και επειδή βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές με κορυφαία θέματα αιχμής, από τη Eurovision να πάμε στις «επιστολές του Ιησού» που πουλούσε ο Βελόπουλος στις τηλεοράσεις και ο Μητσοτάκης τον κατηγορεί για «πράξη μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης». Ελα όμως που τον γύρο των social media έκανε το βίντεο με τον Αδωνη να πουλάει και εκείνος βιβλίο με «επιστολές Ιησού». Ο Κασσελάκης το έκανε σημαία και ζήτησε από τον Μητσοτάκη να τον διώξει, αλλά ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι η διαφορά είναι πως ο Βελόπουλος πουλάει ο ίδιος ένα βιβλίο που έγραψε, ενώ εκείνος πριν από 14 χρόνια πουλούσε το βιβλίο του Αγγελου Σακέτου «Το χειρόγραφο του Ιησού», το οποίο, όπως λέει, δεν έχει καμιά «επιστολή του Ιησού». Είπε ακόμη ότι ένας βιβλιοπώλης δεν υιοθετεί το περιεχόμενο όσων βιβλίων πουλάει και ότι έχει πουλήσει μέχρι και το… Κεφάλαιο του Μαρξ. Εντάξει, και ο Μαρξ «Ιησούς» είναι για ορισμένους. Βοήθειά μας…

● Αυτό το κάζο πάντως που έπαθε η Ν.Δ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα μείνει στην Ιστορία. Να έχεις καβαλήσει τον Βουκεφάλα του εθνολαϊκισμού το 2018, να μιλάς για προδοτική συμφωνία και «ξεπούλημα» της Μακεδονίας και μόλις εξελέγησαν κάτι πραγματικοί «Βουκεφάλες» στη Βόρεια Μακεδονία να παρακαλάς να τηρηθεί η «καταραμένη» και μάλιστα να απειλείς κιόλας αν δεν την τηρήσουν. Αχ, πού ’σαι, νιότη που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος, όπως έλεγε και ο ποιητής.

● Στον ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν τι έλεγε ο Αδωνις Γεωργιάδης προ ετών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου σε άλλες συνεντεύξεις του υποστήριζε ότι η Ν.Δ. με την πρώτη ευκαιρία, αν π.χ. κέρδιζαν οι εθνικιστές στα Σκόπια, θα προχωρούσε σε καταγγελία και σε άλλες πιο πρόσφατες έλεγε ότι είναι… βλαξ ή αγράμματος όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η συμφωνία αυτή δεσμεύει τις επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις. Πάντως να σημειώσουμε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη θεωρούν ήδη άκυρη τη συμφωνία. Τουλάχιστον εκείνοι έχουν και μια… συνέπεια στο λάθος.

Χάρης Ιωάννου - Eφ.Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: