13.5.24

Ενοχλήθηκε το Μαξίμου από τα… χασμουρητά της Σάττι...

Σχόλιο μέχρι και για την Eurovision έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε σχετικά με την στάση της Μαρίνας Σάττι στην Eurovision και την αντίδρασή της στη συνέντευξη του, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι… ενοχλήθηκε το Μαξίμου...

«Όταν κάποιος εκπροσωπεί μία χώρα, ακόμη και σε ένα μουσικό διαγωνισμό και ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του και τη δημόσια εικόνα του» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

 
Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε επίσης ότι «δεν τίθεται ζήτημα έκφρασης ή άσκησης εξωτερικής πολιτικής» σε αντίθεση με τον Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος είχε δηλώσει με έμφαση ότι «Ήταν μία πολιτική διαδικασία όλο αυτό έτσι όπως εξελίχθηκε».

«Η Eurovision δεν είναι διαδικασία άσκησης πολιτικής. Και ευτυχώς δεν διατυπώνεται η εξωτερική πολιτική μίας χώρας μέσα από ένα μουσικό διαγωνισμό, ο οποιος έχει σκοπό να ενώσει τους λαούς μέσα απο τη μουσική. Αρα δεν τίθεται ζήτημα έκφρασης ή άσκησης εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Σχετικά με τους χορευτές της Μαρίνας Σάττι και τον αρχικό αυτοπροσδιορισμό τους ως «Έλληνες Τούρκους της Θράκης», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαιολογημένες τις αντιδράσεις και ευτυχώς υπήρξε επανόρθωση από τους χορευτές».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι η Γκολάν ήρθε ψηλά στις προτιμήσεις του ευρωπαϊκού κοινού και αυτό ήταν, κατά την άποψή του, ένα μήνυμα εναντίον του αντισημιτισμού που έχει γεννηθεί ξανά στη Δύση, όπως είπε. Ενώ έδειξε σχεδόν ενθουσιασμένος από την υψηλή θέση που έλαβε η Ισραηλινή τραγουδίστρια Εντέν Γκολάν, ισχυριζόμενος ότι αντιμετώπισε μπούλινγκ από αριστερά, αριστερίστικα κινήματα και ισλαμιστές.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: