13.5.24

Οχι κύριε Μητσοτάκη...


Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση...

Εμπλοκή στην συνάντηση Μητσοτακη - Ερντογαν. Ο Ελληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση την Χαμάς κι οτι το Ισραηλ επιτέθηκε για να υπερασπιστεί την ασφάλεια των πολιτών του.
Αντιθετα ο Ερντογαν εκνευρισμένος και εκτός κειμενου, του ειπε "με... λυπεί να επιμένετε να αποκαλείτε την Χαμας τρομοκρατική οργανωση. Εχει χασει 35.000 μαχητες που υπερασπίστηκαν τα εδαφη τους και στην χωρα μου εχω σε νοσοκομεία  1000 μαχητες της Χαμας βαρια τραυματισμένους".

Η συνάντηση τραυματίστηκε κι από τον χαρακτηρισμό της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θρακης ως "Τουρκικής", ενω η πάγια θεση της Ελλαδος ειναι πως πρόκειται για Ελληνες μουσουλμάνους...

«Αφωνία» για τη Μονή της Χώρας

Όσον αφορά στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί (γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στη Ελλάδα), ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε το αφήγημα περί προάσπισης του Πολιτισμού, σημειώνοντας πως ο χώρος «είναι ανοιχτός προς όλους για επίσκεψη».

Στο θέμα αναφέρθηκε στις δικές του δηλώσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για θέματα θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «είχαμε την ευκαιρία με ειλικρίνεια να συζητήσουμε με τον πρόεδρο Ερντογάν τη στενοχώρια, τη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι η Μονή της Χώρας άλλαξε χαρακτήρα και θα λειτουργεί πια ως τέμενος». 

Πάντως σε εκείνο το σημείο ο πρωθυπουργός έδειξε να μην θέλει να δώσει έκταση υποστηρίζοντας, με βάση και τα λόγια του Τ. Ερντογάν, ότι «κατ΄ελάχιστο είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να διαφυλάξουμε την πολιτιστική αξία του μνημείου για να είναι επισκέψιμο από όλους».

Δείτε Βιντεο από τις δηλώσεις:

Δείτε βίντεο, η άφιξη Μητσοτάκη στην Άγκυρα και η υποδοχή από τον Ερντογάν:


Δεν υπάρχουν σχόλια: